Mažić pokrenuo sudijsku revoluciju u regionu, Hrvati dobijaju strane sudije

Komšije će u sezoni 2022/23 imati strance za sudije, ukupno njih šest

  • 3
Milorad Mažić Foto: Privatna arhiva

Milorad Mažić, najbolji srpski sudija svih vremena i prvi čovek kiparskog suđenja, zajedno sa kolegama iz Hrvatske pokrenuo je bukvalno revoluciju u regionu!

Naime, Fudbalski savez Kipra i Fudbalski savez Srbije napravili su dogovor o razmeni sudija tako da ćemo ove sezone u komšiluku gledati strane sudije.

- Ovakvi ugovori su vrlo važni za budućnost kiparskog suđenja i za imidž kiparskog fudbala. Zaista sam sretan zbog potpisivanja ovog sporazuma. Hrvatsko prvenstvo je vrlo jako i konkurentno, a napravljen je veliki iskorak poslednjih godina na poboljšanju kvaliteta fudbala i suđenja - rekao je Mažić i dodao:

- Predsednik Sudijske komisije FS Hrvatske Bruno Marić u potpunosti je promenio strategiju. Nove sudije su promovisane u najviši rang, kao što to i mi radimo od prošle sezone, a takođe imaju mladu generaciju međunarodnih sudija s velikim potencijalom. Dakle, ovaj sporazum puno znači za kiparsko suđenje i kiparski nogomet i siguran sam da će korist za Kipar i Hrvatsku biti obostrana.

Glavni preduslov za razmenu sudija jeste da svi moraju da znaju engleski jezik i da ne smeju biti pod bilo kakvom suspenzijom u svojoj ligi.

Podsetimo, pored Mažića na Kipru se nalazi i njegov dugogodišnji pomoćnik Dalibor Đurđević koji je VAR menadžer u tamošnjem šampionatu. S druge strane, treći član najbolje sudijske trojke, Milovan Ristić, zadužen je za pomoćne sudije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Stockholm

    23. avgust 2022 | 16:19

    Kakav dogovor u ovoj prici pravi FS Srbije🤷‍♀️🤦‍♀️

  • enky

    23. avgust 2022 | 18:01

    Mažić svakom u svetu valja samo nije valjao zvezdani, jer nije mogla da radi šta hoće sa sudijama kao što sada rade kada je skolonjen.

  • DZG Rudeš

    23. avgust 2022 | 15:53

    Prvi put čujem. Ali pozdravljam potez.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA