Legendarni trener nahvalio Matića: "To je igrač u kog sam zaljubljen, Murinjo mora da se kladi na njega"

Kapelo smatra da je je Srbin ključna karika Rome

  • 0
Nemanja Matić, Žoze Murinjo Foto: Dave Shopland/BPI / Shutterstock Editorial / Profimedia

Legendarni italijanski stručnjak Fabio Kapelo "na sva usta" nahvalio je srpskog vezistu Nemanju Matića koji je ovog leta prešao iz Mančester junajteda u Romu!

Upitan od strane italijanskih medija da prokomentariše ideju Rome i Žozea Murinja da novim pojačanjem nadomeste povredu Džordžinja Vajnalduma, Kapelo je rekao:

- Novi vezista Rome? Mislim da Murinju to nije potrebno. Ne bih se brinuo da sam na njegovom mestu. Murinjo već ima važne igrače, a uzeo je i Matića. To je igrač u kog sam zaljubljen. Igrao sam protiv njega kada sam bio na klupi Rusije i moram da kažem da sam impresioniran - poručio je Kapelo za "Skaj Sport" i dodao:

Fabio Kapelo Foto: Printscreen Youtube

- On nije "direktor." Ali ako ga stavite ispred odbrane postaje prepreka za sve rivale. Murinjo ima dosta mogućnosti. Može da vrati Pelegrinija napred, da veruje Kristanteu i, pre svega, da se kladi na Matića. Ne vidim potrebu da uzima veznog igrača.

Kapelo je u trenerskoj penziji od 2018. godine, a trener je koji je Romu vodio od 1999. do 2004. godine i čovek je koji je Vučici doneo poslednju titulu prvaka Italije 2001. godine.

S druge nstrane, Matić je posle osam godina napustio Englesku ovog leta i već je odigrao dva meča za Romu. Doduše, ulazio je sa klupe u pobedama nad Salernitanom i Kremonezeom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA