Rekorderi odlaganja utakmica: Zrinjski pomerio peti od mogućih sedam mečeva u dosadašnjem delu sezone

U Bosni i Hercegovini je to izazvalo oprečne komentare

  • 1
FK Zrinjski Mostar Foto: Pixsell photo & video agency / Alamy / Alamy / Profimedia

Fudbaleri Zrinjskog ni narednog vikenda neće igrati utakmicu Premijer lige Bosne i Hercegovine, što će biti ukupno peti ligaški meč koji će pomeriti u novoj sezoni od sedam mogućih, što je naišlo na oprečne komentare u tamošnjoj javnosti.

Zrinjski je naime, prema pisanju portala Klix.ba, na vreme uputio zahtev za odlaganje utamice protiv Tuzla sitija zbog obaveza u evropskim takmičenjima. Protivnici su prihvatili taj zahtev, pa Fudbalskom savezu Bosne i Hercegovine nije preostalo ništa drugo sem da da zeleno svetlo.

Komitet za takmičenje je ovu odluku doneo zbog pravila koje kaže da je mečeve moguće odlagati sve dok se klubovi takmiče u evropskim takmičenjima.

Zrinjski je već ranije odložio susrete sa Slobodom iz Tuzle, Slogom iz Doboja, Širokim Brijegom i Veležom. Odigrali su samo dve utakmice u kojima su izgubili od Željezničara i savladali Leotar.

Može se reći da je ovaj slučaj gotovo nezabeležen u evropskom fudbalu i ljubitelji najvažnije sporedne stvari na svetu u Bosni i Hercegovini već počinju da polemišu da li je ovakvo prvenstvo uopšte regularno.

Video: Pešić: Voleo bih gol, ali prioritet je rezultat

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA