≫ 

"Postavlja se pitanje da li sam ja za Zvezdu, ovo je horor": Stanković posle Makabija

Trener crveno-belih neutešan posle eliminacije iz Lige šampiona

Tako malo delilo je fudbalere Crvene zvezde od plasmana u grupnu fazu Lige šampiona. Vodili su crveno-beli sa 2:0, imali rezultat koji ih je vodio u grupnu fazu najelitnijeg evropskog takmičenja, ali se sve srušilo kao kula od karata.

Upravo to ne može da prežali strateg beogradskog kluba Dejan Stanković, koji je određene detalje meča opisao kao scene iz horor filma.

- Splet okolnosti, dešavanja, je sigurno uticao na naše drugo poluvreme. Primljen gol u poslednjoj sekundi posle dobrog poluvremena, gde nismo rizikovali ništa. Utakmica je bila onakva kakvu smo zamsilili i kakvu smo spremili. Imali smo rezultat koji smo hteli. Energetski smo pali u drugom poluvremenu neobjašnjivo. Ne mogu da se ne osvrnem da su momci dali mnogo toga u prvom poluvremenu, i onda ih donekle razumem da mentalno i energetski padneš posle onakvog završetka poluvremena - rekao je Stanković, pa nastavio:

- Isekao nas je taj gol i sad mi je mnogo teško da anliziram sem da kažem da mi je mnogo žao i da je razočarenje veliko. Splet okolnosti, detalji neki, kao iz horor filma da su došli, a ne da se radi o jednoj utakmici. Ne ostaje nam ništa drugo nego da se zahvalimo našem nabjoljem igraču, dvanaestom, publici koja nam je ostvarila snove da igramo pred njima i doživimo takav ambijent. Okrećemo se Ligi Evrope, što nije malo takmičenje, ali smo svi želeli da igramo Ligu šampiona. Imamo naše prvenstvo koje donosi direktan prolaz, treba što pre da dođemo sebi i da se oporavimo. Tek smo u avgustu, ima još dosta igra. Ovo je borba, pre svega za mene. To je život, to je fudbal, idemo dalje.

Govorio je Stanković i o fizičkoj pripremi ekipe, te o izmenama koje je bio primoran da napravi.

- Bile su prinudne izmene. Imali smo problem pre utakmice sa Sanogom, pa smo uspeli nekako da zalečimo. Imali smo problem, znate i sami, da je Pešić preskočio jednu utakmicu u prvenstvu ima problema sa ložom. Rodić je bio rovit. Sad kad se ne napravi rezultat otvaraju se mnoga pitanja. Da li sam uopšte ja za klupu Zvezde, da li smo fiztički spremni, da li dobro trčimo, da li dobro igramo, to su normalna pitanja koja ćemo dobijati. Ja sam rekao ako je ovo neuspeh, ja sam spreman da podnesem bilo kakve posledice, tako da nemam nikakav problem da bilo kakvu odluku kluba ili navijača prihvatim od srca zato što sam dao celog sebe.

Postavljeno je Stankoviću pitanje i da li je mogao možda u igru da uđe Ohi, te koji je razlog energetskog pada Zvezde, iako su crveno-beli odigrali više utakmica od početka sezone u odnosu na rivala.

- Verovatno je postojala šansa da dobije šansu. Ekipa Makabija je dosta pripremljena na tranziciju i polutranziciju, pogotovo kada imaju špica targeta kao što je Pijero. Videli ste koliko puta je uspeo da odigra prtoiv Milunovića i Dragovića, kada zadrži loptu i kada nadođu brzi igrači. U drugom poluvremenu smo mnogo pali - zaključio je Stanković.

Video: Slavlje navijača Makabija na Marakani: Igrači došli da ih pozdrave posle plasmana u Ligu šampiona

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Czv forever

    23. avgust 2022 | 23:54

    Ma idi sto dalje iz Zvezde!!!Nisi prosao omoniju,dobro,nisi prosao serif,dobro,NISI PROSAO MAKABI,idi druze moj iz kluba sta je sve miloje radio sa 5 puta slabijim timom...Pravicemo te od blata miloje!

  • Hersonisos

    23. avgust 2022 | 23:56

    Realno nisi.. Tim je izgledao kao da je igrao protiv Barse a ne protiv Makabija. Katai totalno nespreman,Ivanić prespor,Eraković ni u ludilu na beka..vadiš jedinog čovjeka koji ore u sredini Kangu..ostavljaš Kataia i Ivanića koji ne mogu nijednu loptu osvojiti na sredini. Tek počelo prvenstvo a u 60 minutu pola ekipa ne može na nogama stajati..Kako je to moguće??? I to protiv ekipe koja uopšte nije mlada.. Na Marakani se igralo na jedan gol danas

  • Konačno

    23. avgust 2022 | 23:54

    ..si shvatio...dobar fudbaler, kao trener nula. Omonia, Sheriff I Maccabi...sve tvoje greške u sastavu, izmenama i psihološkoj prpremi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA