≫ 

"Teško je... Rekao sam igračima da ne leže, da se fudbal i dalje igra": Stanković utučen posle neuspeha

Trener Crvene zvezde teško je pronalazio reči posle

  • 33
FK Crvena zvezda - FK Makabi Haifa, kvalifikacije za Ligu šampiona Foto: Nikola Anđić

Fudbaleri Crvene zvezde propustili su veliku šansu da se plasiraju u grupnu fazu Lige šampiona, pošto su večeras u 90. minutu autogolom Milana Pavkova "prosuli" prednost od 2:1 i tako propustili šansu da eventualno kroz produžetke odu u najbolje evropsko takmičenje.

Trener Zvezde, Dejan Stanković bio je krajnje indisponiran posle propuštene šanse za plasman u Ligu šampiona, pri čemu je bio vidno utučen i teško je pronalazio reči.

- Da, teško je pričati i analizirati. Teško je palo svima, do tog nesrećnog gola u zadnjim sekundama prvog poluvremena je išlo kako smo zamislili, ali je fudbal nepredvidiv, jednostavno su to bile opet naše greške, ali svi smo kad se analizira pogrešili i svima nam je krivo i teško, zahvalio bih se navijačima što nisu odustali do zadnjih momenata, detalji odlučuju ko ide dalje, ovoga puta su odlučili da to bude Makabi, nama preostaje da se borimo u našem prvenstvu i da igramo u Ligi Evrope, ali ostaje veliki žal za Ligom šampiona.

Dodao je da nije održao nikakav govor, te da je momcima rekao da život ide dalje.

- Nisam održao govor, jednostavno sam im rekao da ne leže na travi, fudbal će se igrati i dalje, kao Zvezdaš i ko voli ovaj klub, svima nam je teško i krivo, moramo biti jaki, čeka nas još mnogo utakmica, tu je dosta ciljeva da se ispuni, ostraje žal, jer smo imali sve u svojim rukama.

Definitivno je gol iz nadoknade prvog poluvremena uticao na to da ekipa padne na psihološkom planu.

- Neopisivo, ovaj momentat je neopisiv, jedna velika žal i propuštena prilika. Video sam da je taj uticao i u nastavku. Igrali smo do tog momenta utakmicu koju smo spremili, koja je stvarno takva i bila. Golovi na vreme, dueli, odbranjen penal, ali morali smo da se rešimo te lopte... I autogol u 90. minutu. Ne može da se opiše, stvarno je teško. Ne znam šta bih rekao, jer trenutno pomešane su mi emocije i ostaneš bez reči u nekom momentu.

Sledi Liga Evrope...

- Liga Evrope dolazi posle velikog razočarenja. Večeras je bila ta prilika, ovakvi navijači, ja ovo ne pamtim... Ne znam da li ide dalje bolja ekipa, izdržali su pritisak i vratili se iz izgubljene utakmice.

Sa druge strane, trener Bahar iz Makabija je bio presrećan.

- Ovo je bila teška utakmica, nisam osetio ovakvu atmosferu, igrao sam i protiv Seltika, ali nije bilo isto, ovo je neverovatno. Samo ćemo slaviti, otišli smo do navijača, naročito posle načina na koji je počela utakmica.

Video: Autokomanda sva u crveno-belom: Delije se skupljaju ispred Marakane

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Goran

    23. avgust 2022 | 23:30

    Ti si glavni krivac forsiras igrace na mestima gde nije prirodno da igraju Erakovic ne moze da igra beka Rodic nema snage za opstinsku ligu ekipa fizicki nespremna izvodis iz igre jedinog igraca koji drzi sredinu sa skupim pojacanjima ne uradis nista vreme ti je da ides

  • Dejan

    23. avgust 2022 | 23:28

    Ti si kriv za poraz, ti i uprava. Uprava jer nije dovela deanog beka i zadnjeg veznog, a ti jer ne znaš da pripremiš utakmicu i da im neutralizuješ najbolja 2 igrača. Omonija, Šerif, i sad Makabi. Nisi za Zvezdu brate i to je to.

  • Fiki

    23. avgust 2022 | 23:29

    Druže, nemaš pojma!!!.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA