≫ 

Ključni detalj meča: Ovo je zapravo trenutak kada Zvezda ostaje bez Lige šampiona!

Kiks Borjana je došao samo kao posledica ove situacije, a kasnije i čitavo drugo poluvreme

  • 95
Gelor Kanga Printskrin: Youtube/Arena Sport TV

Crvena zvezda je šokantno eliminisana u plej-ofu Lige šampiona, pošto je Makabi iz Haife na krcatoj Marakani uspeo da dođe do 2:2 i tako obezbedi igranje u elitnom takmičenju.

Zvezda je imala sve u svojim rukama, a na kraju tragično ispala autogolom Milana Pavkova u 90. minutu, iako je imala rezultat za produžetke u tim momentima.

Imali su crveno-beli sve u svojim rukama i zaista je neverovatno kako su uspeli da eliminišu sami sebe.

Zvezda je u prvom poluvremenu bila bolji rival, napadala je imala šanse, i uspela je iz dve dobre akcije da postigne dva gola. Imala je i vetar u leđa od strane nikad punije Marakane od možda i 60.000 ljudi na stadionu.

A onda, u sudijskoj nadoknadi, dešava se neverovatna situacija. Umesto da crveno-beli mirno odu na pauzu, Srnić pravi neviđeno glup penal, bespotrebno skače s podignutom rukom i skriva jedanaesterac koji nije promakao VAR sobi.

Milan Borjan je onda izazvao delirijum, jer je odbranio penal. A onda od ludila, dolazi do neverice čitavog stadiona.

Tada se dešava i ključni momenat meča. Crvena zvezda pokreće kontru, kojom može da dođe do trećeg gola i reši meč. Osman Bukari kreće u trk, takođe i Mirko Ivanić, lopta je kod Gelora Kange, koji kasni s pasom, umesto toga kreće u dribling bespotrebno, gubi loptu, ona dolazi do Sundgrena, koji šutira sa tridesetak metara i postiže gol nakon kiksa Borjana, kome lopta prolazi ispod ruke.

Taj momenat je i prelomio meč. Umesto da bude 3:0, pa čak i da je ostalo 2:0, mnogo bi drugačije bilo da je Zvezda otišla na poluvreme sa bar dva gola prednosti, uz odbranjen penal i "raspaljenu" Marakanu.

Umesto toga, igrači Zvezde su potpuno psihički pali, što je uticalo na čitavo drugo poluvreme gde su bili u podređenom položaju. Uvukla se tenzija i na tribinama među navijačima koji kao da su se "izduvali" poput balona nakon šoka na kraju poluvremena.

Epilog svega na kraju bio je i tragikomičan autogol Milana Pavkova, čime je završena razočaravajuća noć za sve igrače i navijače crveno-belih.

Video: Borjan: Ko osuđuje Pavkova nije pravi zvezdaš

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ol

    24. avgust 2022 | 08:14

    Ovo se svakom može desiti ali da izvodis Kangu i da ti igrači nemaju snage za više od 60min,da nemaš desnog beka da probije to su razlozi.

  • H

    24. avgust 2022 | 08:13

    Neee,ključni detalji meča su kad izvodi Kangu i kad ceo tim ima snage za 55min.!

  • Bojan

    24. avgust 2022 | 08:35

    Posle Ononije Serifa izbaci nas tim sa 3 puta manjim budzetom mozda je i do trenera a bogami i kondicioni trener nije odradio posao imamo snage za 65 minuta i da Nismo primili gol dali bi nam ga u produzecima!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA