≫ 

Evo kad je žreb za grupnu fazu Lige Evrope i kada će Zvezda igrati svoj prvi meč

Crveno-beli će se, kao što je poznato, naći u prvom šeširu prilikom žreba

  • 5
FK Crvena zvezda - FK Makabi, Liga šampiona Foto: MN Press

Fudbaleri Crvene zvezde nisu uspeli da se domognu grupne faze Lige šampiona, nakon tragičnog ispadanja od Makabija u 90. minutu, te će se, umesto u četvrtak popodne u sklopu najelitnijeg takmičenja, u petak naći na žrebu za Ligu Evrope!

Ako nešto može da raduje crveno-bele onda je to svakako mesto u prvom šeširu i izbegavanje ekipa kao što su Mančetser junajted, Arsenal, Lacio i Roma, dok će u četvrtak kasno uveče i definitivno saznati sve potencijalne rivale.

Ono što je za navijače Zvezde svakako najbitnija informacija jeste to da je žreb zakazan za petak u 13.oo časova. Na njemu će biti 32 ekipe podeljenje u osam grupa, a timovi iz istih zemalja, naravno, neće moći da se sastanu u prvoj fazi.

Šeširi, Liga Evrope Foto: Wikipedia.org - Printscreen

Pobednici grupa direktno će se plasirati u osminu finala, a vredi pomenuti da je Zvezdi to pošlo za nogom prethodne sezone. Drugoplasirana ekipa će ići u 1/16 finala LE i igraće "baraž" sa trećeplasiranom ekipom iz grupne faze LŠ, dok će treći tim iz grupe LE ići u 1/16 finala Lige Konferencija gde će igrati sa drugoplasiranom ekipom iz grupne faze LK.

Već je poznato i kada kreće grupna zaza Lige Evrope. Prvi meč je na programu 8. septembra, drugo kolo se igra 15. septembra, treće 6. oktobra, zatim 13. i 27. oktobra, dok je meč 6. kola zakazan za 3. novembar.

Vredi pomenuti i to da je Zvezda ulaskom u grupnu fazu LE do sada zaradila 10.700.000, a ujedno i 3.00 boda za klupski koeficijent čime su došli na 33. mesto rang liste.

Video: Stanković utučen: Ovo je bolno, spreman sam da primim posledice, osećam se loše

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pera

    24. avgust 2022 | 09:37

    Ubaciti u statut kluba da ne moze prvo radno mesto kao glavnog trenera biti u Fk Crvena Zvezda pa makar se on zvao i Dejan Stankovic!

  • kada ce

    24. avgust 2022 | 11:59

    stankovic da dobije otkaz

  • Valjak

    24. avgust 2022 | 10:08

    Iste greske i u PARTIZANU. KLUBOVI POLIGON za OBUKU TRENERA !? P.S. Klubovi dobiju nisto a izgube veliki novac

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA