≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Šta se dešava sa Ohijem?

Vreme čitanja: oko 3 min.

Norvežanin ove sezone igrao samo 18 minuta protiv Kolubare

  • 31
Ohi Omoižuanfo Foto: MN Press

"Crvena zvezda je nanišanila kapitalca, gol-mašina stiže na Marakanu, Ohi dao dva gola za pet minuta..." ovo su samo neki od naslova koji su se provlačili po medijima kada je prošlog leta procurila vest da je najbolji napadač Norveške Ohi Omoižuanfo na korak od prelaska u redove srpskog šampiona!

Ohi je, na kraju, i potpisao ugovor sa Zvezdom. Ostao je još polusezonu u Moldeu, nastavio da trese mreže i na polusezoni se pridružio crveno-belima kao igrač za kog nije plaćeno obeštećenje.

Činilo se da je u pitanju pun pogodak uprave kluba, pogotovo kada se uzme u obzir da ja Zvezda u trci za Ohijem "pobedila" ostale klubove. Na Marakanu je stigao sa 27 golova na svom kontu i izgledalo je sve tako idilično kada je u pitanju njegova karijera u redovima najtrofejnijeg srpskog kluba.

Idilično je i počelo. Golovi na pripremama, golovi na startu prolećnog dela šampionata, pogodak u derbiju koji je Zvezda dobila sa 2:0 i vratila se u trku za titulom. Ukupno 11 golova u svim takmičenjima prethodne sezone. I, kada se očekivalo da ovo možda bude Ohijeva sezona - Norvežanin je nestao! Zašto? Pitanje na koje trenutno malo ko zna odgovor.

Čak ni sam Dejan Stanković nije dao konkretan, kada su ga nedavno pitali na konferenciji.

- Ohi je tu, radi. Uvek kada neko fali, kada ga nema, ne priča se o momcima koji igraju, daju golove i rade za tim, uvek se izvlači neko ko nije tu, čisto da bi se pitalo za zdravlje. Ohi je dobro i spreman je, tako da idemo dalje.

FK Crvena Zvezda - FK Partizan Foto: Nikola Tomić

Kada je već spreman, onda se nameće i drugo pitanje: Šta se dešava sa njim i zašto nije igrao? Ne samo u revanšu, gde je generalno iz više razloga trebalo da dobije šansu pre Milana Pavkova, već uopšte u Evropi ove sezone.

Prosto je neverovatno da rođeni golgeter kao što je Ohi makar u revanšu protiv Pjunika nije ušao u igru, u situaciji kada je sve bilo rešeno. Zatim u Haifu u prvom meču, gde umesto Aleksadra Pešića Stanković, u situaciji kada gubi sa 3:2, ubacuje El Fardu Bena. Podsetimo, Milan Pavkov zbog bolesti nije ni putovao u IZrael.

Ohi je sve te mečeve presedeo na klupi, što znači da nije imao problema sa povredom. Makar ne toliko strašnom da ne može da odigra nekih 20-30 minuta. A tih 20-30 minuta je definitivno zaslužio u revanšu protiv Makabija.

Ohi Omoijuanfo, Omoižuanfo, FK Crvena zvezda, 166. večiti derbi Foto: MN Press

Taj "kapitalac", ta "gol-mašina" sigurno nije izgubila izgubila njuh za pogodak, a u situaciji kada crveno-belima treba pogodak za grupnu fazu LŠ, a ekipa praktično nema nikakvu ideju, Ohi je možda bio i idealno rešenje. jasan pokazatelj je onaj zimski večiti derbi kada je "nanjušio" da bi golman Partizana mogao da pogreši, instiktivno je krenuo ka njemu i jednu ispuštenu loptu smestio je u mrežu.

Za sve one koji nisu gledali utakmicu sa Makabijem, ili su je možda posmatrali "drugačijim očima", golman izraelskog tima Džoš Koen je dva ili tri puta nesigurno intervenisao i odbio je lopte posle šuteva igrača Zvezde. Na njegovu sreću, niko iz redova srpskog šampiona nije bio na "pravom mestu." Mnogi smatraju da bi Ohi bio tu...

Iako ne igra, iako mu se verovatno priprema ispisnica u vidi transfera, Ohi je i posle meča sa Makabijem nasmejan i raspoložen prošao pored novinara na Marakani u utorak veče. Nije želeo da govori o utakmici, jer, kako je sam rekao, istu nije ni igrao.

FK Crvena Zvezda - FK Čukarički Foto: Nikola Tomić

Poslednji put je govorio za medije u domovini, i to samo tri dana pred prvu Zvezdinu utakmicu sa Pjunikom

- Moram vredno da radim da bih saslužio mesto u timu. Još nisam uspeo da pokažem svoju najbolju stranu. Uvek sam sebi postavljao ciljeve, a sledeći je da doprinesem ekipi da stignemo do Lige šampiona - jasan je bio Norvežanin.

Šansu da se pokaže pod reflektorima Lige šampiona (makar to bile i kvalifikacije) nije dobio. Mnogi navijači Zvezde reći će - nažalost!

Video: Stanković utučen: Ovo je bolno, spreman sam da primim posledice, osećam se loše

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko

    24. avgust 2022 | 11:37

    Decko je sklonjen iz tima bez ikakvog razloga , najbolji strelac Norveske (jace prvenstvo od nase smejurije) , 11 golova dao na polusezoni, skolski tip napadaca, uvek nasmejan , veda... velika , velika nepravda za ovog momka. Apsolutno nezasluzeno ga je veliki mister sklonio iz samo njemu znanih razloga. I ne samo njega, vec i Sanogoa, a pre njih da ne nabrajam Degenek, Kanga , Pavkov... to trener pedagog nije, a pedagogija je vrlo bitna stvar u trenerskom poslu. Sujeta, inat , to se u fudbalu za sekund obije o glavu, kao sinoc. Pozdrav.

  • Filip

    24. avgust 2022 | 11:43

    Pitanje glasi: Sta Stankovic samoprozvani mister jos uvek trazi u Zvezdi nakon sto nam je 3 puta uzeo Ligu sampiona svojim eksperimentisanjima? Pusti ligu nasu smesnu , medju najslabijim ligama u Evropi, pusti kup nas kad mi cim dodje iole ozbiljniji protivnik mi ispadamo. Aloo? CSKA ,Olimpijakos, Rendzers , Milan , Serif? Kad god smo prosli grupu u LE ispadali smo na prvoj prepreci. Pa Milojevic je sa duplo jeftinijim timom, budzetom i igracima ulazio u grupe LS 2 puta za redom, pobedjivao azdaje... nemojte molim Vas , Stankovic amater dosao da se uci ovde u Zvezdi , 10 miliona je za pojacanja ove sezone dato samo. Za sta? O Ohiju necu trositi reci, jednom recju IGRACINA i za Pesica i za pivonju Pavkova, zalosno za decka.

  • Milan

    24. avgust 2022 | 11:55

    Svi znaju kakve stankovic ima problem...sa kakvim supstancama...za ovo vreme dosoa je u sukomb sa.mnigo igraca ...degenek kanga sanogo pavkov ohi...ohi ne igra zbog sukoba...gde su bombe...falko picini zivkovic dioni zvezda bajerna motika,zvezda intera...i jos 50ak igraca ....mrkela hoces li se pojaviti i reci nesto...gde su pare...posle ovig sinoc...kangva veoma brzo nigde ga nece biti ...promasaj...stankovic sto pre da ide sa mrkelom

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA