≫ 

Potpisao: Hamidu Traore i zvanično fudbaler Partizana!

Crno-beli dobili značajno pojačanje pred nastavak takmičerske sezone

  • 11
Hamidu Traore Foto: Privatna Arhiva

Dok je tim Partizana uveliko bio u avionu za Maltu, gde ih sutra (20.00 Arena sport Premium 1, RTS), očekuje revanš meč plej-ofa za Ligu konferecija protiv Hamruna (4:1), novo pojačanje Hamidu Traore (25) prolazio je neophodne medicinske preglede u srpskoj prestonici, posle čega je potpisao trogodišnji ugovor sa crno-belima.

Klub iz Humske je za angažman defanzivnog veziste platio 700.000 evra turskom Giresunsporu, kako je Telegraf i najavio proteklog petka.

Traore je još tokom vikenda, zajedo sa čelnicima Partizana i agentima Zvonkom Rmandićem i Igorom Lamulićem, "izboksovao" transfer u Partizan, a ta misija nije bila nimalo laka, pa je igrač morao da pribegne i radaikalnijim metodama. Na kraju je Giresunspor popustio, pa je Traore, u znak poštovanja i zahvalnosti, odlučio da odigra utakmicu protim Kasimšare, iako je dogovor kluova već io postignut i na taj način je čak i rizikovao povredu.

Sve je ipak prošlo kako treba, ubrzo su dve strane dogovorile i način isplate obeštećenja, pa je Traore u utorak uveče stigao u Beograd, da bi danas prošao i pomenute medicinske preglede i sve ostale administrativne obaveze, posle čega je potpisao i ugovor.

Traoreu neće biti potrebna nikakva fizička, već samo igračka adaptacija, na tim pošto je uveliko u takmičarskom ritmu, prošao je pripreme i igrao mečeve za turski klu, tako da će i treneru Gordanu Petriću biti olakšan posao sa uklapanjem novajlije.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by FK PARTIZAN (@partizanbelgrade)

Podsetimo, Traore je karijeru počeo u ekipi sa Malija pod nazivom Klub Olimpik, gde je prošao mlađe selekcije, potom i postao prvotimac, a onda su ga zapazili Turci. Prvo Elazigspor, u kome se zadržao dve sezone, potom je prešao Karabuk, zatim Adanu Demispor (proveo tri sezone) da bi od prošlog leta postao član je pomenutog Giresunspora.

Video: Natho slavio s njima: Igrači Makabija naleteli na fudbalere Partizana na aerodromu

(Z. Ivković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA