Rekordan transfer Njukasla: Stigao igrač Sosijedada za preko 70 miliona evra

Još jedan bombastičan premijerligaški transfer

  • 2
isak Foto: Tanjug/Ap

Bilo je za očekivati da će promenom vlasničke strukture u Njukaslu početi i veliki transferi u tom klubu. Ipak, to se nije odmah dogodilo. Krenulo je postepeno sa građenjem tima, i sada su crno-beli odlučili da se "otvore" i iskeširaju ogromnu sumu novca, i to za Aleksandra Isaka.

Isak je švedski reprezentativac rođen 1999. godine. Sa 17 godina pružao je dobre partije u AIK-u, što je privuklo upravu Borusije iz Dortmunda da ga dovedu, međutim to nije ispalo baš najbolje.

Proveo je Isak polusezonu na pozajmici u Viljemu, gde je imao sjajan učinak i postigao 13 golova uz šest asistencija na 16 mečeva u Erediviziji.

Real Sosijedad je "zagrizao" poslao ponudu od 15 miliona, što su iz Dortmunda prihvatili i poslali ga u Baskiju.

Prva sezona prilagođavanje na La Ligu i devet golova, ali zato u drugoj čak 17 pogodaka. Bilo je za očekivati da još prošlog leta Isak napusti Sosijedad, to se ipak nije desilo, ostao je u baskijskom klubu gde se nije proslavio i upisao svega šest golova.

Taj učinak nije pokolebao upravu Njukasla koja je iskeširala 70 miliona evra, a transfer bi uz dodatne bonuse mogao da dođe i do 75 miliona evra.

"Svrake" su tako oborile svoj klupski rekord koji je do sada držao transfer Žoelintona. Brazilac je pre tri godine plaćen Hofenhajmu 44 miliona evra.

Video: Ivanić: Stanković i Kanga su pričali na poluvremenu, znali smo da će ga menjati

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA