Transfer iz Barselone u Leće nije više moguć samo na PES-u i FIFI: Italijani doveli stamenog štopera

Nekada je ovakve transfere bilo moguće raditi samo u video igricama, dok je sada prešlo i u stvarni život

  • 0
FK Barselona - FK Granada Foto: Tanjug/AP

Dugo je Barselona želela da se reši Samjuela Umtitija i njegovog velikog ugovora, ali Francuz nije želeo da ode. Vukle su obe strane na sebe taj konopac, da bi ipak prevagnuo klub i uspeo da ga pošalje na pozajmicu u Leće, gde će italijanski klub plaćati određeni deo plate, kao i bonuse za svaku odigranu utakmicu.

Umtiti je pre šest godina stigao u redove Barselone kao veliko pojačanje za 25 miliona evra. Činilo se sve kao da će to biti idealni potez uprave Barselone, te da će naći dostojnog zamenika Karlosa Pujola, ali su se ipak ogrešili.

Umtiti je tokom šest godina uspeo da skupi 91 nastup u La Ligi, međutim, nije mogao da se nosi sa onim što predstavlja dres i grb ovog kluba, te je pravio česte greške i jednostavno je postao prekobrojan.

Potom je Barselona upala u finansijku krizu, želeli su da se odreknu svih igrača koji imaju poveće ugovore, ili pak makar da im smanje plate, što Umtitija nije zanimlo. Ostao je, nije želeo da potraži klub, bio je srećan i zadovoljan zbog plate.

Ipak, posle dugo vaganja, posle ogromne sage, Barselona je uspela da mu pronađe klub i on će ovu sezonu provesti u Lećeu kao pozajmljen fudbaler, gde će italijanski klub na sebe preuzeti određeni deo plate, kao i bonuse za svaku odigranu utakmicu.

Reklo bi se da je Barselona uspela da ukloni jednu "bubuljicu", ali da je to tek početak.

Video: Ovako su Katalonci sabotirali El Klasiko

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA