≫ 

Partizan je u grupnoj fazi LK! Meč na Malti šokantno završen za crno-bele

Srbija će imati dva predstavnika u evropskim takmičenja

FK Partizan

Foto: FK Partizan

Kad već nije mogla Liga Evrope, dobra je i Liga konferencija u trenutnim okolnostima koje vladaju u timu Partizana, a ispostavilo se da su crno-beli do grupne faze pomenutog takmičenja došli do ubedljive pobede nad Hamrunom i to u Begradu, Revanš nije bio nimalo blistav, štaviše, bio je težak za gledanje i okončan remijem – 3:3, no, najvažnija je činjenica da će se klub iz Humske sutra naći u žrebu, da će povodom toga inkasirati i solidnu nagradu i imati priliku da se tokom jeseni odmerava sa rivalima sa Starog kontinenta.

Rezultat iz prvog meča, očajan i raskvašen teren, velika vlažnost vazduha koja je dobrano natopila dresove oba tima, pre svega nedostatak samopouzdanja na kome novi trener Gordan Petrić verovatno najviše i radi uticali su da Partizan gotovo prespava prvo poluvreme revanša sa Hamrunom.

Domaći tim je od prvog trenutka duela bio bolji, konkretniji, gotovo sve vreme na polovini crno-belih, sporadično je i pretio, mahom sa distance u toj uvodnoj fazi meča, dok je Partizan naprosto ličio na ekipu koja u petom minutu priželjkuje da sudija svira kraj utakmice.

Govor tela igrača crno-belih nije govorio ništa dobro, mnogo izgubljenih duela, pogrešnih pasova, grešaka u osnovnom prijemu i predaji lopte, skoku i proceni, ništa jednostavn nije funkcionisalo i da je na drugoj strani bio iole “kršten” protivnik, gosti bi se na Malti verovatno proveli kao bosi po trnju.

Ipak, oskudan kvalitet upornog Hamruna bio je dovoljan za tu prividnu dominaciju u polju u prvih pola časa igre, posed i pomenute pokušaje sa distance, koje su dozvoljavali upravo Partizanovi igrači, posebno u veznom redu, ulazeći mlako u duele, dopuštajući da svaka “ničija lopta” dospe u noge igrača sa Malte i gradi im nadu da mogu da iznenade.

Fuseni Dijabate

Foto: FK Partizan

 

Posle nekoliko upozorenja Žilaumijera i Prša, koji su oberučke prihvatali prodate lopte Fejse ispred poslednje linije, slabe intervencije posle centaršuteva i “more” grešaka u predaji lopte na sopstvenoj polovini, vrag je odneo šalu u 28. minutu kada je Hamrun stigao do vođstva.

Bio je centaršut na “popunjenu” odbranu Partizana, Vujačić je u prvi mah izbio loptu, a Fejsa poskočio da ga Žilaumijer slučajno ne povredi, ali je umesto toga usledio odličan pas u kazneni prostor do Prše, koji je izašao sam pred golmana Popovića i iskoristio činjenicu da se bacio, pokušajući da pročita gde će lopta. Tako mu je posoa bio dodatno olakšan, jer je pogodio nebranjenu mrežu – 1:0.

Samo minut kasnije, ležeran pristup gostiju je iskoristio i Sove šutirajući sa distance – pravo u Popovića. Partizanu je i dalje nedostajalo mirnoće, prava, smislena akcija koja bi zapretila, pa i uplašila domaćina, vratila ga gde kvalitetom i pripada.

Na sreću crno-belih, jedan od pokušaja ofanzivne tranzicije u 34. minutu je rezultirao kornerom, koji je izveo Marko Živković, lopta mu se sa prve stative vratila, posle čega je “zalimio” čuvara i ponovo centrirao na drugu stativu, gde je golman Bonelo nakratko intervenisao, ali je sve pratio Rikardo Gomeš, pogodivši mrežu za – 1:1.

To kao da je bio mali impuls za Petrićev tim koji je u poslednjih desetak minuta prvog dela za nijansu podigao nivo igre, ali je i to bilo dovoljno da se kvalitetom oskudni domaćin potisne pred svoj gol, iako je Žilaumijer imao još jedan sjajan pokušaj u 37. minutu, kada je udarac sa distance okrznuo stativu.

Mogao je i Partizan sve da preokrene u svoju korist, pogotovo posle prodora Dijabatea, koga je teren sprečio da umakne čuvarima, ali je napad nastavio Menig, čiji pokušaj je osujetio golman Bonelo u poslednjem trenutku.

U nastavku je Partizan delovao bolje, pre svega, u defanzivnoj organizaciji, bio je čvršći u duelima, ali je opet sačekivao rivala u niskoj zoni, verovatno vrebajući grešku i traniziju koja bi mogla da donese potpuni rezultatski preokret.

Tek posle desetak minuta drugog dela, crmo-beli su se “upalili” i počeli ozbiljnije da prete, najviše preko Meniga, koji je bio aktivan, ali je dosta i grešio, pa su u nepovrat otišle neke izgledne situacije u kojima je mogao da pokaže kvalitet u igri jedan na jedan ili, pak, više sarađuje sa saigračima.

U 62. minutu je, pak, odradio dobar posao, ukrao loptu u opasnoj zoni, potom proigrao Rikarda, čiji posao je bio da pogodi mrežu bez golmana pošto je Bonelo napustio svoje mesto, ali je umesto toga pogodio Kamenculija na gol-liniji.

Zamenio je Petrić u međuvremenu zadnjeg veznog, priliku dao Beliću i to je dalo dodatnu čvrstinu u veznom redu, a uskoro je stigao i taj željeni preokret. Bio je Partizan bolji tim na terenu, a u tom 72. minutu Fuseni Dijabate i Slobodan Urošević su kombinovali na levom boku, defanzivac je prevario čuvara i potom desnom, slabijom nogom pogodio dalji ugao – 2:1.

Na teren je ubrzo kročio i Bibars Natho i trebalo mu je samo tri minuta da pokaže da je mozak mnogo brže oružje od nogu, jer je u 77. minutu sjajnim pasom kroz odbranu ostavio Andrade samog na desnoj strani, usledio je centaršut momka sa Zelenortskih ostrva koji je pogodio Rikarda u glavu – 3:1.

Demoralisani gosti, koji su ostavili sve što su znali na terenu, dobili su ipak poklon samo nekoliko minuta kasnije, pošto je posle pokušaja centaršuta Freitasa mladi Kristijan Belić nesmotreno ostavio ruku u skoku. Lopta ga je pogodila u kaznenom prostoru i sudija je pokazao na belu tačku, a “režiser” penala Freitas i preuzima odgovornost i pogađa lako za – 3:2.

Koliko su crno-beli skloni oscilacijama i nisu u mogućnosti da viđenu pobedu privedu kraju, pokazalo se u 89. minutu kada je u svom kaznenom prostoru Andrade neoprezno oborio Domingosa i omogućio domaćinu još jedan jedanaesterac. Fedel je ovoga puta namestio loptu i takođe lagano pobedio za – 3:3, remi koji će u Humskoj brzo biti zaboravljen, jer svako razmišljanje omeču sa Hamrunom i onima koji tek slede, doneće samo glavobolje....

Video: Petrić i Gomeš izneli svoje viđenje prvog meča protiv Hamruna: Treneru Partizana je sad lakše

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nibrS

    25. avgust 2022 | 21:56

    Koja bruka, bolje da ni ne igramo ovo takmicenje ako cemo ovako da brukamo klub i srpski fudbal. Sramota je ne pobediti ove amatere.

  • Lela

    25. avgust 2022 | 22:02

    Sramota 4 gola u dve utakmice protiv konobara sa Malte

  • pero

    25. avgust 2022 | 19:04

    Zelim vam JSD tudjmanovci sve ono sto se zateleli nasem Srpskom ponosu prekjuce.Mars odakle ste dosli

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA