Zvezdine legende o žrebu LE: "To su mečevi koji igračima daju ime"

Petrović, Džajić i Aćimović se slažu da su crveno-beli mogli bolje da prođu

  • 4
FK Crvena zvezda, FK Makabi Haifa Foto: MN Press

Legende Crvene zvezde su složne - najtrofejniji srpski klub dobio je tešku, ali atraktivnu grupu u Ligi Evrope!

Vladimir Petrović Pižon, četvrta Zvezdina zvezda, smatra da će utakmice protiv Monaka, Ferencvaroša i Trabzona biti prava poslastica za publiku - bez obzira na to što crveno-bele očekuje "krvav posao" za plasman dalje.

- Sve grupe su jake i nema lakih utakmica u Ligi Evrope. Publika će uživati, jer će gledati sjajne ekipe, a smatram da Zvezda ove godine ima još bolji tim nego prethodnih i da možemo da napravimo iskorak. Ipak, dosta toga zavisi i od sportske sreće, ali mislim da igrači jedva čekaju da igraju ovakve utakmice pred punim tribinama. To su mečevi koji igračima daju ime. Moraju dobro da se analiziraju protivnici, jer neće biti lako, ali sam siguran da ćemo svi moći da uživamo - jasan je Pižon.

S druge strane, Jovan "Kule" Aćimović je poručio:

- Ponovo šansa u Evropi za dodatnu afirmaciju. Zadovoljan sam, jer su sve grupe pođednako teške, a nadam se da će naši igrači smoći snage za novo dokazivanje uEvropi i želim im da to, uz malo sreće, ostvare. Teško je ponavljati uspehe, ali imam osećaj da ova generacija nešto duguje sportskoj javnosti, kao i Evropi, i da nisu dali poslednju reč, te da mogu sa ovim kvalitetom vrlo uspešno da nastupaju u kontinentalnim takmičenjima. Ipak, i ako se rezultatski ne ispune zacrtani ciljevi, može se ostaviti dobar utisak.

Svoje mišljenje dao je i počasni predsednik Dragan Džajić.

- Uvek se komentariše kada je žreb u pitanju i uvek može da se kaže da je neko imao sreće ili nije, međutim, fudbal se igra svuda i svakog protivnika moramo da poštujemo. Ovo je teška i atraktivna grupa, ali i da sam mogao da biram protivnike, ne znam šta bih rekao, svi su sličnog kvaliteta. Moramo da igramo fudbal, da se dobro spremimo za to, a svaka evropska utakmica sa velikim rivalima je ogromno iskustvo za Zvezdu. Jeste teško, ali Zvezda mora da igra i da pokuša da se domogne proleća u Evropi. Tu je i podrška navijača, kad su oni u pitanju, bar koliko pamtim u ovih 60 godina, oni uvek daju vetar u leđa i guraju dalje. Videli ste i u poslednjoj utakmici kakva je bila podrška i kad bi se samo oni pitali, mi bi uvek pravili dobre rezultate. Ne pamtim loše navijanje, uvek nam je ta atmosfera pomogla i siguran sam da će tako biti i u budućnosti.

Video: Ivanić: Stanković i Kanga su pričali na poluvremenu, znali smo da će ga menjati

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA