≫ 

Čudo na Enfildu: Izjednačen rekord Premijer lige za najveću pobedu u istoriji, a da Salah nije dao nijedan gol

Siti je uspeo da preokrene protiv Palasa u het-trik nestvarnog Erlinga Halanda

  • 1
FK Liverpul Foto: Tanjug / AP

Skoro 3.500.000 ljudi na planeti dalo je poverenje Mohamedu Salahu da ih danas počasti sa golom u Fantasiju Premijer lige. I gotovo svaki igrač u ekipi Liverpula uspeo je da postigne gol - osim njega. Da stvar bude bizarnija, egipatski mađioničar nije imao ni asistenciju u čak osam pogodaka Redsa i demoliranju nesrećnog Bornmuta u "Enfildu" - 9:0 (5:0).

Ovo je ujedno i izjednačenje rekrodne pobede u Premijer ligi, pošto je već nekoliko puta kroz istoriju viđen identičan rezultat i to na mečevima Junajted - Ipsvič, Junajted - Sautempton i Sautempton - Lester.

Već uvodnih deset minuta dalo je nagoveštaj kakva katastrofa se to sprema Trešnjicama, pošto su Luis Dijaz i Harvi Eliot u 3. i 6. minutu na asistencije Roberta Firmina već faktički rešili pitanje pobednika. Potom je bilo pitanje gde će se Liverpul samo zaustaviti.

A on je već do poluvremena postigao još tri gola. Treći je stigao preko Trenta Aleksandera-Arnolda u 28. minutu, četvrti je postigao Roberto Firmino tri minuta kasnije, dok je Virdžil Van-Dajk dodatno zagorčao situaciju za Bornmut bukvalno u poslednjem minutu prvog poluvremenu.

Kako je počelo drugo poluvreme, a to je Kris Mepam stavio loptu u sopstvenu mrežu posle nespretne reakije, da bi nakon toga sve bilo podređeno tome da Mohamed Salah da barem jedan gol. Ali Egipćanin se toliko ispromašivao, smejao se šta mu se dešava, ali se nisu smejali saigrači koji su nastavili da melju.

Prvo je Firmino postigao sedmi gol za Liverpul u 63. minutu, osmi je stigao od Karvalja u 80. minutu na dodavanje Cimikasa, koji je takođe bio asistent i za deveti koji je postigao Dijaz u 85. minutu.

Fudbaleri Mančester sitija takođe su došli do pobede i to nakon što su šokantno gubili rezultatom 0:2 na poluvremenu! Bio je to četvrti puta da su Građani došli do trijumfa u situaciji kada su gubili sa dva gola u nekom trenutku meča - 4:2 (0:2).

Neprijatna tišina vladala je na "Etihadu" posle autogola Džona Stonsa na početku meča, a potom i neočekivanog pogotka Andersena 17 minuta kasnije. Delovalo je da Siti klizi ka porazu, iako nikome naravno nije ni padalo na pamet da bi Orlovi sa "Selhurst Parka" mogli da uzmu meru još jednom od favorita za titulu.

Međutim, drugo poluvreme bila je druga priča. Prvo je Silva u 53. minutu napravio uvertiru smanjenjem zaostatka, da bi do kraja meča šou preuzeo neverovatni Erling Haland. Gol po gol, Norvežanin je napravio feštu i sa pogocima u 62, 70. i 81. minutu kompletirao het-trik za povratak na čelo Premijer lige, bar dok se ne završi duel Arsenal - Fulam.

Čelsi je preživeo duel protiv Lestera, koji je uspeo da dobije iako je punih sat vremena igrao sa desetoricom na terenu. Sterling je bio "krivac", pošto je pogocima u 47. i 63. minutu omogućio trijumf, da bi samo četiri minuta kasnije Harvi Barns postavio konačan rezultat - 2:1 (0:0).

Do pobede je došao i Brajton, koji iznenađujuće posle ovog rezultata deli prvo mesto na tabeli Premijer lige. Strelac jedinog pogotka na meču bio je Parskal Gros, dok je susret Brentforda i Evertona završen nerešenim rezultatom.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Video: Nikad nećeš hodati sam: Navijači Liverpula dočekali svoje igrače posle poraza u finalu LŠ

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA