≫ 

"Tuča" na debiju Milojevića u Zvezdi, probano je sve što je moglo da se proba

Može se reći da je novi trener napravio sjajnu stvar u samo 90 minuta. Ono što je znao je znao, a ono što nije znao je video. U ono što je sumnjao je razlučio, ono što mu je bilo nepoznato je sebi približio

  • 31
Miloš Milojević novi trener fudbalera Crvene zvezde Foto: MN Press

Teken je jedna od najpopularnijih igrica na Soniju. Što bi rekla deca "daj da igramo one tuče". U suštini, na vama je da pokušavate razne kombinacije, pa nasumično pritiskanje dugmića može da vam donese neki opasno dobar potez. Novom treneru Zvezde Milošu Milojeviću samo je to i ostalo na debiju koji je usledio nekoliko sati nakon promocije u prostorijama Marakane. Da smisli neku svoju kombinaciju, proba nešto novo, pa ako prođe neki dobar zahvat, prošao je. Upoznavanje, u njegovom slučaju, neće dugo trajati jer je već imao uvid dok je obavljao funkciju Stankovićevog pomoćnika, ali mu je meč sa Javorom (4:1) poslužio da pritisne neke dugmiće, pa ako prođe - prođe. I prošlo je.

Verovatno da niko u upravi ili u navijačkom korpusu ne bi bio ljut da Milojević nije uspeo da izvojeva pobedu. Sistem će morati da proradi na njegov način, glavni džojstik na Marakani je prvi put u njegovim rukama.

U meču, u kojem je slavio sa 4:1, odlučio je da isproba neke nove kadrove, ali i da pruži priliku nekima koji nisu baš imali zapaženu minutažu kod njegovog prethodnika.

Sastav u odnosu na poslednji meč Zvezde u kvalifikacijama za Ligu šampiona je znatno izmenjen. Katai i Ivanić su dobili slobodno (Katai malo manje slobodnog), ofanzivni deo je taj koji je dobio novu rendgensku sliku, defanziva je "pretumbana", minutaža je deljena i novi kiseonik je došao do nekih koji ga nisu baš imali u proteklom periodu.

Sigurno da će trener koristiti uslovno slabije utakmice kao probne balone. Nikome sa ivanjičkog zadatka neće biti garantovano nešto, jer Evropa je već na vratima, aktivacija neoprobanih stvari je prilično rizična. Milojevićev džojstik neće tada moći da se oslanja na grupno i nasumično pritiskanje dugmića. Neki potezi moraju da budu jasno profilisani, što znači da neka okosnica tima iz Stankovićevog mandata mora da ostane osim u slučaju da se neko žestoko istakne u domaćim zadacima.

FK Crvena zvezda, FK Javor Foto: MN Press

Ivanić i Katai su ostali van protokola ili na klupi, dve višesezonske udarne igle. Nije bilo ni Pešića u napadu, ali ni Milunovića i Rodića u odbrani.

Šta je to donelo?

Pa, krenuvši od ribinog repa, Eraković je posle dužeg vremena igrao na svojoj, štoperskoj poziciji uz Dragovića. Tim pomeranjem je i Gobeljić dobio prostora. Generalno, odbrana ima nekih pojedinačnih pitanja nego sistematskih. Sa leva na desno posmatrajući, Rodić je bio utvrđen na boku i jedino pravo rešenje. Sada je tu bio Azarov koji je dobio priliku od prvog minuta.

Uopšteno, Milojevićev dodir u defanzivi je viđen u tri segmenta - Azarov umesto Rodića, Eraković umesto Milunovića, Gobeljićev upad na desnu stranu. Sve izgleda planski osim upravo desnog beka, jer se duže priča o dovođenju igrača na toj poziciji kako bi i postojala prilika za rotaciju. Eraković je bio više iznuđena reakcija na njegov štoperski kvalitet.

Da li je video ono što je hteo, to je već na treneru, ali je sigurno učinio ono što mu je bilo napameti prvih pet minuta povratka na Marakanu.

U vezi je bilo žestokih promena.

Pre svega, Seku Sanogo je prvi put od početka sezone odigrao više od jednog poluvremena. Stena u defanzivnom delu veznog reda je takođe bio dozivan kao rešenje protiv Makabija. Kasno je, čini se, aktiviran u oba duela, iako su postojale informacije da u drugom nije ni mogao zbog medicinskog stanja da više pomogne.

Seku Sanogo Foto: Marko Jovanović

Sada je bio tu uz, očekivano, Kangvu i Kangu, a po desnom ofanzivnom boku je izvađena prašnjava kubura. El Fardu Ben je dobio prostor još kakav nije imao prilike da dobije od aprila. Odigrao je čitavu utakmicu, postigao pogodak i podigao ruku kako bi bio ponovo viđen u Ljutice Bogdana.

Nema sigurno prostora za sve, neko će morati da bude prva opcija, a neko druga. U veći prostor se u nastavku nada i Stefan Mitrović. Odigrao je svojih 80 minuta protiv Javora, ušao kao još jedan u krug onih kojima je protiv Javora pružena najveća šansa u dosadašnjem delu sezone, i postigao pogodak.

Plodonosna ofanzivnog veziste u mečusa Ivanjičanima je donela i Veljku Nikoliću gol. Tih 11 minuta nakon što je zamenio Mitrovića mu je bilo i prvih 11 minuta ove sezone.

Kako se ređaju podaci, tek se stiče jasnija slika koliko je jasniju sliku odmah na startu želeo Milojević. Probao je najviše što je mogao.

I tu nije stao da odgovora sebi i Zvezdinoj javnosti na pitanja.

Ohi je bio na terenu. Ne samo da je bio na terenu, nego se i upisao.

FK Crvena zvezda, FK Javor Foto: MN Press

Ne treba biti general posle bitke, neke stvari su jednostavno stvari momenta. Ko je glavni, taj i odlučuje. Ohi je sačekao svoju priliku odmah pod novom stručnom rukom i pokazao da se nije usedeo na klupi.

Ostala je još samo enigma Motike koji je ponovo sedeo, a priliku nisu dobili ni Leković i Stanković.

Koliko će biti još prostora za ovakve "kastinge", veliko je pitanje.

Koliko će, ovakve ne baš proverene stvari koje su daleko od "podmazanih", Milojević primeniti na večitom derbiju protiv Partizana - jasno je da neće.

Kakva god da je situacija, kakvo god da je stanje na tabeli, forma ili trenutak, derbi je derbi.

Ipak, može se reći da je novi trener napravio sjajnu stvar u samo 90 minuta. Ono što je znao je znao, a ono što nije znao je video. U ono što je sumnjao je razlučio, ono što mu je bilo nepoznato je sebi približio.

Tek slede pravi ispiti.

Večiti derbi, pa neugodni TSC, a zatim fešta protiv Monaka. Sve to se nastavlja sa duelom protiv Novog Pazara koji je pravi hit Superlige Srbije, a zatim se ide na noge Trabzonu. Ako je gde imao prostora za eksperimente, onda je taj prostor Milojević i iskoristio na maksimalan način.

Video: Golčina Veljka Nikolića: Iz povrede se vratio bombom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srb

    28. avgust 2022 | 10:56

    Bio sam juce na utakmici. Ozbiljno smo se mucili sa 1:1 sve dok u 55om minutu nije usao katai. Tek tad smo ih ozbiljno probili nekoliko puta i do kraja utakmice smo dali jos 3 gola

  • Ssssssss

    28. avgust 2022 | 11:16

    Pljuje se i dalje Gobeljic, koji za sada u ovoj sezoni uopste ne igra lose. Mi bismo prosli Makabi sa njim, jer Erakovic nije bio u stanju da se ubacuje po strani kao ovaj, ali dzabe kad kod nas u svakoj sezoni se navijaci vezu za jednog koji je kriv i kad nije.

  • serbo

    28. avgust 2022 | 09:56

    Velika greska je sto je pusten Gajic, mogli bi i sa tri stopera i sa dva leva spoljna da igramo. Ovako smo limitirani na Gobeljica na mestu desnog beka. Nikolic umesto Kangve i vise mesta Ohiju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA