≫ 

Zvezda predstavila novog napadača, on otkrio ko ga je ubedio da dođe na Marakanu

Kulibali je i zvanično crveno-beli

  • 92

Čelnici Crvene zvezde predstavili su u ponedeljak popodne Kalifu Kulibalija (31), novog napadača koji se pridružio srpskom šampionu!

U pitanju je iskusni fudbaler koji je dugo godna igrao u Nantu, dok je na Marakanu stigao kao slobodan igrač. Potpisao je ugovor na jednu sezonu, uz opciju produžetka saradnje za još jednu, te je zadužio dres sa brojem 70.

- Otišao je Milan Pavkov, a na njegovoj poziciji doveli smo špica sličnih karakterisika. Igrao je za Nant, Šarloa, Gent... Poslednjih pet sezona igrao je u Nantu. Radi se o visokom igraču koga karakteriše odlična igra u protivničkom šesnaestercu i verujem da će biti veliko pojačanje. Odluke donosimo u dogovoru sa stručnim štabom u odnosu na zahteve koje postavljamo pred nas. Dovodimo igrače različitih karakteristika kako bismo svim protivnicima pokazali ko smo - rekao je sportski direktor Zvezde Mitar Mrkela, te dodao:

Kalifa Kulibali Foto: crvenazvezdafk

- Čeka nas veliki broj teških utakmica, u narednih dva i po meseca igraćemo 18 mečeva. Izuzetno je teško sve to podneti, teret ćemo morati da ravnomerno ponesemo. U Crvenoj zvezdi mogu da igraju samo oni koji su spremni da prihvate pritisak. Verujem da Kupibali ima dovoljno iskustva i iz Francuske i reprezentacije Malija i da će svojim iskustvom doprineti i biti značajno pojačanje.

Sam napadač je otkrio ko ga je najviše ubedio da stigne u zvezdu.

- Bukari me je ubedio da dođem u Beograd. Preneo mi je utiske o prvom timu. Upoznat sam sa klubom i istorijom. Čuo sam o Zvezdi sve najbolje, jedva čekam da izađem na teren i klubu dam maksimum na terenu. Drago mi je što sam sa vama. Crvena zvezda i Beograd su meni veoma interesantni. Zadovoljstvo mi je da igram za ovako veliki, istorijski klub. Veliko mi je zadovoljstvo da doprinesem timu ove sezone. Cilj nam je da osvojimo šampionat Srbije - poručio je internacionalac iz Malija.

Video: Novi trener Zvezde otkrio šta će biti sa Ohijem

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jeza

    29. avgust 2022 | 16:42

    Mogli ste nekog starijeg ovaj mnogo "mlad", ce odigra 1-2 sezona mozda i onda ce ispadne promasaj i ce da trazi papire za izlaz! Ako je Ohi mogao onoliko golova da postigne u Norveskoj ligi koja je jaca od nase, pa dajte coveku sansu u nasoj ligi on treba da bude prvi strelac sa min 30 u sezoni

  • Makijan

    29. avgust 2022 | 17:26

    Moze li Telegraf da sazna da li je Zvezda odustala od Edmunda Ada? To zanima armiju Zvetdinih navijaca?

  • jedan od

    29. avgust 2022 | 16:34

    bakajoko dioni zivkovic pesic picini falko ...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA