≫ 

Roma se šepuri na vrhu Serije A, Matić starter, Dibala bacio Olimpiko u trans!

Argentinac sa dva gola završio posao i lansirao Vučicu na čelo tabele

  • 1
žoze murinjo

Foto: Tanjug/Ap

Roma je silovito krenula u novoj sezoni Serije A, probila se na prvo mest uz gol razliku 9:1, a prve golove za "Vučicu" od dolaska u klub posigao je Paulo Dibala - i to dva!

Zahvaljujući dvostrukom udaru Argeninca Rimljani su porazili najslabiji tim lige Moncu 3:0 i ostali na samom čelu tabele sa skorom 3-1-0, bod ispred Intera koji je večeras slavio protiv Kremonezea (3:1).

Čekala je bordo strana Rima na bljesak najvećeg pojačanja Dibale, i dočekala u četvrtoj utakmici, možda i najizvesnojoj po pitanju ishoda meča. Na drugoj strani bio je autsajder, a Dibala željan i gladan golova, motivisan do neba da pokaže klasu. Ovo je bilo njegovo veče.

Kod prvog gola je krenuo u nezadrživ sprint po prijemu lopte negde na sredini terena, savršeno je iskontrolisao loptu u trku, a onda isto tako završio akciju - neodbranjivim hicem u dalji ugao gola gostiju, za delirijum Olimpika i Žozea Murinja.

Dibala je bio apsolutna zvezda večeri jer je postigao i drugi gol, dočekao je odbitak posle odbrane golmana Monce, i tako stigao do svog jubilarca u Seriji A - 100. pogotka u konkurenciji najjačih timova u Kalču.

Tačku na goleadu stavio je Ibanjez na isteku sata igre posle čega gostima nije bilo spasa, niti ga je bilo pre toga, čak ni posle prvog pogotka Rome, jer je razlika u kvalitetu dva tima bila evidentna sve vreme. Monci je ovo bio četvrti uzastopni poraz.

Za domaći tim Nemanja Matić je bio od početka u postavi koju je Murinjo izveo na teren.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA