≫ 

Petrić posle večitog derbija: "Ne verujem da je titula otišla kod Zvezde, objasniću vam to slikovito..."

Strateg je objasnio igru Natha i Dijabatea, dve udarne igle crno-belih

  • 16

Trener Partizana Gordan Petrić analizirao je meč sa Crvenom zvezdom i remi u Humskoj 1:1 rekavši da su crno-beli mogli možda i da trijumfuju na kraju iako su gubili.

- Ulazimo u jednu seriju ozbiljnih utakmica. Večeras je bila Zvezda, pa ide Evrope, mislim da su igrači spremni i svesni šta ih očekuje u narednom periodu. Mislim da smo pokazali da se Partizan vraća iz neke nervoze, toga je bilo u prvih 20 minuta, to su svi prisutni videli. Gde smo malo paničili, nismo bili na drugoj lopti, naparavili smo neke kornere koje nismo morali da napravimo. Zvezda je dala jedan lep gol, evrogol, ali kada se sve sabere, mislim da smo bili bliži pobedi, pogotovo u drugom poluvremenu. Ono što me najviše raduje jeste što mladi igrači su pokazali da imaju kvalitet, da može da se računa na njih. Pre svega Belić koji je odigrao maksimalno do povrede. Sve zadatke koje smo mu dali, on je završio. 

On je nastavio sa rečima šta je moglo da bude bolje kod njegovih pulena.

- Pa sve kad se sabere, žao mi je što nismo dobili. Pobedom bi napravili stepen vrlo bitan u svlačionici, steklo bi se samopouzdanje, ali mislim da ovom utakmicom izlazimo na neki put koji će krasiti Partizan do kraja sezone. Rekao sam im da ne budu nervozni kao prvih 20 minuta, da budemo bliži kod druge lopte i da igramo onako kako smo se dogovorili pre dva-tri dana. Mogli smo da budemo mirniji u pasu, da smo to bili, mogli smo da izađemo opasnije ka golu Zvezde.

Petrić je imao jednu konverzaciju sa sudijom Mitićem po završetku prvog poluvremena.

- Samo sam ga pitao kod faula Rodića na centru da li ga je povukao i da li je mogao da dobije žuti karton. To je čista priča, da mi objasni ono što je on video i da ja budem siguran u ono moje mišljenje.

Strateg je objasnio igru Natha i Dijabatea, dve udarne igle crno-belih.

- Verovatno ljudi znaju da sam totalno iskren, neću da pričam igračima jedno, a novinarima drugo. Mislim da Dijabate ima kvalitet, a u pojedinim situacijama se malo više igra fudbala nego što je potrebno. U dve tri situacije je bio konkretan. Izuzetno talentovano dete, tek je došao, ovo je za njega nešto novo, ali će morati da bude konkretniji. Rikardo nosi dosta tereta, tu su dva Zvezdina štopera koji su dobri igrači, reprezentativci, dosta je on tu nosio nekog tereta i bilo mu je teško da bude kvalitetniji nego u prošlim utakmicima. Ulaskom Baždara i Vanje, moći ćemo da ga odmorimo, jer već dve godine igra maksimalno.

Rikardo je imao veliku priliku koju nije iskoristio za preokret.

- Ne sećam se ja prethodnih derbija, to sam zaboravio, gledao sam kao vi. Nisam obraćao pažnju da li ima problema u derbijima. Isto su pričali i za Natha, ali je on pokazao da je vrhunski igrač koji ima nešto što drugi nemaju i videćemo sve to kako ćemo da komponujemo. Ja mogu da vam slikovito objasnim - igrao sam u jednom klubu koji je Partizanu i Zvezdi. Rendžer i Seltik, tamo je trka do poslednjeg kola. Tamo kada se pobedi u derbiju, u nekom procentu si već uzeo titulu. Ne verujem da je titula otišla kod Zvezde, bitno mi je da igrači svakog dana sve više i više napreduju.

Da li mu je potrebno još pojačanja, Petrić je neodređen, ali navodi da može da barata sa prisutnim kadrom.

- Vi kad gledate Ligu šampiona, Real Madrid, to su jedni te isti igrači koji igraju domaći šampionat i Ligu šampiona. Mogu da pričam da mi je potrebno po jedan igrač, dok oni se ne pomere, nisam za to da dolaze novi igrači. Videćemo šta će biti u narednom periodu, ali naši igrači imaju kvalitete da se bore za titulu. Kada se vrati mali Dača, pa i Fića, tu imamo rotaciju. Trebaju igrači, ali da pomeram neke prisutne, to pravi problem samo meni.

- Nisam ni razmišljao da ću igrati sa tri pozadi. Nekom našom analizom smo došli do toga da ojačamo. Ojačali smo pozadi jer su oni imali visoke igrače, igrače koji trče pozadi. Da li ćemo igrati sa igrača, to zavisi od protivnika u Evropi. Nikad ne reci nikada, nikada ne znate šta nosi sledeći dan - zaključio je Petrić.

Video: Bravo, sudije!: Ironične upadice sprečavale Petrića da daje izjavu posle večitog derbija

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Др

    31. avgust 2022 | 22:54

    Шта рече, црни Петрићу!? Борите се за титулу? О, воимја оца и сина.....

  • Vratiće se rode

    31. avgust 2022 | 23:22

    Petriću a na kojoj si ti to utakmici bio kada kažeš da ste bili bliži pobedi...E ZATO OVA I OVAKVA ZVEZDA JE TREBALA DA VAS RAZVALI... ali mir u kući je bitniji...

  • rade

    31. avgust 2022 | 23:10

    Ovaj kao samrok Stanoje vise prica Zvezdi nego o svojim jadjama.Kompleks ubija.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA