Da li je vreme da se Katai i Ivanić presele na klupu?

Dva glavna igrača Zvezde poslednjih nekoliko godina neprepoznatljiva od starta sezone

  • 74
Mirko Ivanić, Aleksandar Katai Foto: MN Press

Fudbaleri Crvene zvezde počeli su sezonu idealno, sa sedam pobeda iz sedam mečeva u svim takmičenjima, a onda je došao duel sa Makabijem i mnoge slabosti su isplivale na površinu.

Zvezdina igra je bila neprepoznatljiva u odnosu na ono na šta su crveno-beli navikli navijače. Na mahove je to izgledalo dobro, ali generalno u čitavom dvomeču je Zvezda bila u podređenom položaju.

Kriza je nastavljena i tokom večitog derbija, gde je takođe Zvezda imala "crne rupe" u igri, gde je nakon dobrog ulaska u meč i prvih 30 minuta dominacije, prepustila Partizanu da diktira igru.

Jedan od glavnih razloga Zvezdine krize u igri sasvim sigurno je loša forma dva nosioca Zvezdine igre - Aleksandra Kataija i Mirka Ivanića. Mnogi bi žargonski rekli da njih dvojica nisu ni došli na 168. večiti derbi.

Ivanić se nije video na terenu, a Kataijev potez po kojem će ga pamtiti sa ovog meča je nesmotren penal koji je napravio kada je u kaznenom prostoru umesto lopte šutnuo u nogu beka Partizana Marka Živkovića, iz kojeg je Nahto kasnije dao gol i postigao konačnih 1:1.

Evidentno je da Katai nije u najboljoj fizičkoj spremi. On je i ranije znao da slabije uđe u sezonu uz nešto lošiju fizičku pripremu, ali je uspevao da se digne i da počne da vraća nakon što bi ga trener "istrpeo".

Aleksandar Katai, FK Partizan, FK Crvena zvezda Foto: MN Press

Mnogi kažu "forma je prolazna, klasa je večna", ali Zvezda nema previše vremena da čeka, jer posle derbija sledi serija veoma teških mečeva, gde će biti i dva u Ligi Evrope, protiv Monaka već sledećeg četvrtka i protiv Trabzona na gostovanju za dve nedelje.

Dejan Stanković je preuzeo rizik i gurao je Kataija i Ivanišća u prvu postavu, iako se videlo da nisu spremni, da se slabije kreću, kao i da nisu opasni po gol kao što je to ranije bio slučaj. Rizik mu se nije isplatio i on je platio ceh odlaskom iz kluba.

Njegov naslednik Miloš Milojević počeo je tako što je na prvom meču odmorio Ivanića, a Kataija stavio na klupu i uveo ga u igru u 54. minutu. U tih 35 minuta, Katai je počeo da liči na sebe i pokrenuo je igru Zvezde do preokreta i pobede od 4:1.

Na derbiju kao starter ponovo nije imao nikakav učinak, pa možda i trener Zvezde uskoro razmisli o opciji da svog verovatno najboljeg igrača preseli na klupu, i da, dok se fizički potpuno ne vrati u formu, ulazi sa klupe i menja tok utakmice na svežinu i fudbalsko majstorstvo, koje nesumnjivo poseduje.

Zvezda od ovakvog Kataija nema veliku korist, naročito kada mu ponestane snage. Zvezda svakako u rosteru ima veliki broj kvalitetnih igrača koji mogu da nadomeste neigranje Kataija, a verovatno bi i na njega dodatno motivaciono delovalo, ako bi video da više nema sigurno mesto u najboljih 11, te bi poradio na tome da se maksimalno spremi i vrati u onu formu zbog koje je i dobio nadimak "Magiko".

Video: Bukarijeva atomska bomba napravila erupciju na severu: Delije u delirijumu popalile baklje

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Djura S.

    1. septembar 2022 | 09:19

    Tacno je nisu u formi,lose igraju ali nisam primetio da je tim bez njih protiv javora bio bolji pa je kataji morao sa klupe da udje da bi pobedili.

  • Milan

    1. septembar 2022 | 11:09

    mi smo trenutno ocajni.kad ce neko preispitati mrkelu...koliko igraca je doveo miliona bacio....gde su ti igraci milioni....bombe...risairo falko picini motika azarov kangva krsticic dioni ohi...samo u zadnjih gidinu dana...lik je zreo odavno za zatvor...gde u zamene za Kataija i Ivanica...kad oni nisu u formi mi nikoga ne mozemo dobiti...neka igra jedan jedno drugi drugo poluvreme...unisteni potencijali Nikolica oteran Radulovic...kada ce neko da odgovara

  • Mitar

    1. septembar 2022 | 09:34

    Gde su ta silna imena od pojaĉenja oĉigledno neko je na njima opro pare a katai i ivanićpa normalno je da su pali u formi jednostavno doślo je do prezasićenja ipremorenosti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA