≫ 

Badamosi i Ovusu "sredili" Lučane, sad se već ozbiljno "zakuvalo" pri vrhu Superlige

Brđani posle dva meča bez pobede - pobedili

  • 3
badamosi i ovusu Foto: MN Press

Fudbaleri Čukaričkog pridružili su se grupi timova iz gornjeg "doma" superligaške tabele, gde, realno, i pripadaju, posle autoritatvne pobede nad ekipom Mladosti iz Lučana - 3:1.

Strelci svih golova za ekipu sa Banovog Brda bili su oni najpotentniji iz redova domaćeg tima, Gambijac Muhamed Badamosi i Ganijac Samuel Ovusu, uz pogodak više na kontu bivšeg napadača Kortrajka.

Bila je ovo prva pobeda Čukaričana posle dva kola u kojima su uzeli tek bod od mečeva sa Kolubarom i Radničkim 1923. Otud je pobeda večeras bila imperativ za Brđane, i do nje su došli i to posle preokreta pošto je superligaški "kralj strelaca" Milan Bojović doneo gostima vođstvo već u 10. minutu.

U nastavku, ipak, do izražaja je došla bolja, kompaktnija, čvršća i efikasnija igra domaćeg tima, u kojem su se danas posebno istakla dvojica Afrikanaca, pomenuti Badamosi, i povratnik na Brdo Ovusu.

Šta reći za sve boljeg Badamosija koji je u roku od samo četiri minuta (16. i 20) preokrenuo rezultat, doneo preko potreban mir pred odmor, a onda je i Ovusu naterao Lučane na kapitulaciju - pogotkom kojim je na Banovom Brdu rešeno sve po pitanju pobednika. Ganijac je pogodio u 64. minutu.

Pobeda Čukaričkog donela je dodatnu draž u borbi za visok plasman na tabeli, Brđani sa 16 bodova dele četvrto mesto sa TSC i Vojvodinom, bod iza je Kolubara, a ispred, takođe na samo bod razlike je Voždovac ispred kojeg je, opet jako blizu kao drugi, hit sezone Novi Pazar - prvi pratilac Crvene zvezde (koja ima dve utakmice manje).

Kako stvari stoje sada, očekuje nas izuzetno neizvesna borba, ako ne za prvo, ono za drugo mesto koje takođe onome koji ga zauzme donosi mnogo - plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Video: Prelep gol Lučića za Čukarički: Slalom kroz dva čuvara i efektno u mrežu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • SrbskiBek

    1. septembar 2022 | 20:10

    A partizan se "budi" !!!!! Dok ustanu.....ode sezona !! ))))))

  • srb

    1. septembar 2022 | 20:59

    Kolubara je hit sezone i Novi Pazar. Partizan gubi od Kolubare sl kolo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA