≫ 

Čelsi "podivljao" u prelaznom roku, stigao i Zakarija, Plavci na putu da potroše 300 miliona!

Londonski klub najveći trošadžija prelaznog roka

  • 1
FK Čelsi - FK Totenhem Foto: Tanjug/AP

Poslednjeg dana prelaznog roka engleski Čelsi blizu je da završi još jedno veliko pojačanje i tako kompletira zaista obiman transfer period, jedan od najaktivnijih poslednjih godina. Kako prenose brojni novinari, novi igrač "Plavaca" uskoro će postati reprezentativac Švajcarske Denis Zakarija (25) koji stiže iz tabora Juventusa, prvo na pozajmicu po dogovoru, sa pravom otkupa koji bi Čelsi koštao 30 miliona evra.

Tom sumom bi londonski klub došao do gotovo 300 miliona evra datih na akvizicije u tekućem prelaznom roku!

Pre Zakarije, u klub su ovog leta stigli Vesli Fofana (Lester) za 80 miliona evra, Mark Kukurelja (Brajton) za 65 miliona, Rahim Sterling (Mančester Siti) za 56 miliona, Kalidu Kulibali (Napoli) za 38 miliona, Kerni Čukvuemeka (Aston Vila) za 18 miliona i Gabriel Slonina (Čikago) za devet miliona, a pitanje je sata i ozvaničenje saradnje sa Pjer-Emerikom Obamejangom (Barselona).

Transfer Zakarije je definitivno sjajan poslovni potez uprave Juventusa koja je Švajcarca zimus platila Borusiji Menhengladbah 4.5 miliona evra, a sada ima šansu da ga proda za daleko veći novac, naravno ako Čelsi na kraju sezone, posle isteka pozajmice, bude procenio da im je ovaj zadnji vezni potreban u ekipi.

Kako bilo, "Plavci" se nisu štedeli ovaj prelazni rok, novi vlasnici su očito želeli da se dobro pročuju, da prodrmaju tržište i pošalju poruku konkurenciji, a vreme će pokazati kako će Tuhel posložiti sve skupocene adute u celinu koja će jurnuti ka trofejima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • stojadin pavlovic cole

    1. septembar 2022 | 23:52

    Tuchel leti jos malo krenuli su katastrofalno i nemaju ni napad ni sredinu sa odbranom se ne daju golovi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA