≫ 

UEFA kaznila osam klubova zbog kršenja finansijskog fer-pleja, Zvezdin rival među njima

Posle analize poslovanja pomenutih klubova, izrečena je kazna i Monaku koji uskoro stiže u Beograd na megdan Lige Evrope sa Zvezdom

  • 2
Zgrada UEFA Foto: FABRICE COFFRINI / AFP / Profimedia

Evropska fudbalska federacija (UEFA) izrekla je danas novčane kazne klubovima zbog kršenja finansijskog fer-pleja, u pitanju je osam renomiranih klubova koji su se u poslovanju oglušili na stroga pravila propisana od strane krovne organizacije.

Novčanu globu u visini od 172 miliona evra, što je ukupna kazna, moraće da plate Milan, Monako, Roma, Bešiktaš, Inter, Juventus, Marsej i Pari Sen Žermen, objavljeno je na sajtu Evropske fudbalske federacije. Najveća kazna izrečena je Pari Sen Žermenu, 65 miliona evra.

Kontrolno telo UEFA je "češljalo" poslovanje ovih klubova za period od 2018. do 2022. godine, s tim da su 2020. i 2021. klubovi donekle bili izuzeti od strogog pridržavanja fer-pleja, usled teških okolnosti izazvanih pandemijom korona virusa.

Od ukupne sume kojom su kažnjeni, osam klubova će 26 miliona (15%) morati da isplati odmah, dok će ostatak od 146 miliona Evropska fudbalska federacija naplatiti tako što pomenutoj osmorki neće isplaćivati novčane nagrade kroz evro takmičenja ili će to realizovati direktnom naplatom.

Klubovi su u obavezi da pomenutu sumu isplate u naredne tri ili četiri godine, do narednog preseka koji pravi UEFA.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • zvezda je kaznjena

    2. septembar 2022 | 18:20

    tako sto pesic mora da igra zato sto je nesposoban da nadje angazman makar i u zanzibaru

  • BralE

    3. septembar 2022 | 09:04

    Ali eto neka nema ni jednog engleskog kluba na tom spisku… Čelzi potošio, kao svi ovi zajedno u poslednjem prelaznom roku, a osvojio nula titula prošle godine…

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA