≫ 

Ništa od svetskog čuda srpskih fudbalerki, Portugalke bliže Mundijalu posle obrta u Staroj Pazovi

Šteta!

  • 1
Fudbal žene Srbija Portugal Foto: MN Press

Najbolje srpske fudbalerke poražene su večeras u Staroj Pazovi od Portugalije u direktnom okršaju za plasman na Svetsko prvenstvo koje se održava iduće godine - rezultatom 2:1. 

Bio je ovo duel pretposlednjeg kola kvalifikacija, Portugalke sada imaju bod više od Srbije na tabeli i meč sa Turskom kod kuće u poslednjoj rundi, dok će naše devojke tražiti čudo u Izraelu, gde im je, uz obaveznu pobedu, potreban i poraz Portugalki.

Jasno je da su devojke selektora Grozdanovića večeras propustile savršenu priliku da ostvare jedan od najvećih uspeha srpskog ženskog fudbala, no mora se imati u vidu i da su naspram sebe imale izuetnu ekipu koja slovi za ponajbolju u Evropi.

Šteta za devojke i zbog činjenice da su povele preko Anđele Frajtović već u 6. minutu, međutim usledio je hladan tuš u samoj završnici poluvremena. Gošće su u kratkom roku uspele ne samo da anuliraju vođstvo Srbije, već i da totalno rezultatski preokrenu utakmicu.

Pogotke za Portugalke postigle su Mačao u 40. i Nazaret u 45+2. minutu meča.

Srpkinje su ostavile posledni atom snage na terenu, nema im se na čemu zameriti, upadljiva je bila ogromna želja da dosegnu nešto o čemu su sanjale od momenta kada su krenule da se bave fudbalom. Ostaje žal, ali su i ove kvalifikacije dobar pokazatelj da ženski fudbal polako ali sigurno uzima maha u Srbiji i da najbolje od naših devojaka u kopačkama tek sledi.

Video: Srce seksi fudbalerke ukrala je jedna crnka: Igraju u suparničkim timovima, ali pobedu slave vatreno

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA