Milojević pred TSC poručio da veruje u svoj tim: "Ne treba nam desni bek, imamo Gobeljića"

Siguran je u snagu svog tima strateg crveno-belih

  • 34
Miloš Milojević Printskrin: Youtube/Crvena zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde u nedelju od 20 časova dočekaće TSC iz Bačke Topole, a taj meč najavio je novi šef stručnog štaba crveno-belih Miloš Milojević.

Milojević je prvo prokomentarisao igru protivničke ekipe.

- Više preti opasnost od ekipe TSC kao kolektiva, nego od nekog pojedinačnog igrača. Imaju dosta dobro izbalansiran tim, Saša Jovanović je brz igrač, takođe imaju i dva špica koji su istog profila koji dosta dobro mogu da zadrže loptu kada dođu u tranziciju. Ekipa dugo radi sa istim trenerom, znaju principe, hoće da igraju fudbal, vole da izađu u presing dosta moderno. Stabilna su ekipa sa dobrim relacijama unutar tima – istakao je šef stručnog štaba Miloš Milojević.

Govorio je Milojević i o poznanstvu sa šefom stručnog štaba ekipe iz Bačke Topole.

- Sa Lazetićem sam bio cimer dok sam bio u Omladinskoj školi Crvene zvezde. Znam ga, kao i njegov trenerski put. Radi se o dobrom treneru, koji je veoma studiozan i principijalan u stavrima koje radi, ima svoju filozofiju, veruje u to. Uvek kažem da traje u srpskom fudbalu i ima jedan doabr razvojni put. Poštujem i njega i njegovu ekipu u pripremi utakmice kao i svaku drugu u ligi. Pripremamo se najbolje što možemo, igramo kod kuće. Mi smo Crvena zvezda, mislim da i oni moraju malo da se prilagode nama.

Šef stručnog štaba Crvene zvezde osvrnuo se i na 168. večiti derbi.

-Zadovoljan sam sa nekoliko delova igre, to čime nisam zadovoljan je konstantnost i ofanzivno i defanzivno, falilo je i malo mirnoće pogotovo u tim brzim napadima i tranzicijama, kada smo imali dobre pozicije da zatvorimo utakmicu ili na kraju da povedemo sa 2:1. To su neke stavri na kojima treba raditi. Ne volim da tražim opravdanja, mislim da imamo kvalitet, treba nam samo da kao ekipa poverujemo u to i budemo malo manje egoistični i te stvari rešavamo.

Fk Partizan, Fk Crvena Zvezda, 168 večiti derbi Foto: Nikola Anđić

Istakao je Milojević da očekuje vidljiv napredak iz utakmice u utakmicu.

- Cilj nam je da igramo konstantno svih 90 minuta, jer mislim da je to jedini pravi put. Naravno u Crvenoj zvezdi je najbitniji rezultat, svaka pobeda nam je bitna, to nam je prevashodni cilj. Ne očekujem da imamo sa 30 skok na 90 stabilnih minuta, ali mislim da je sa 30 realno očekivati skok na 55-60, pa zatim 70 i onda za desetak ili petnaest dana u najboljem slučaju konstantnost tokom celog meča.

Osvrnuo se šef stručnog štaba crveno-belih i na zdravstveni bilten u ekipi.

- Sem Ivanića i Krstičića svi su na raspolaganju. Imamo veliku grupu igrača, tako da mislim da je to jedan luksuz problem koji je na meni da rešim.

Govorio je Milojević i o mladom defanzivcu Strahinji Erakoviću.

- Ne, ne može da izgubi, zato što je Eraković jedan veoma stabilan fudbaler i psihički i fizički. Pozicija beka nije njegova prirodna što je ponovo sa neke strane dobro, sa druge nije. Nije dobro zato što je pozicija na kojoj se najbolje snalazi štoperska, sa druge strane jedna polivalentan igrač se ceni u svakoj ekipi i reprezentaciji, tako da mislim da on sam sebi na taj način ostvara mnogo prostora za dalji napredak. Svi znamo koja je njegova primarna pozicija, mislim da nam ne treba novi desni bek, pre svega zato što imamo Gobeljića i mladog Stankovića. Postoje određene rotacije u sistemu gde možemo to da izbegnemo, ako dođe u nekom slučaju do kazni, suspenzije ili u najgorem slučaju povreda, ali moram da kažem da sam zadovoljan imamo 26 igrača u rosteru i nije realno prenagomilavati i imati višak. Svaki trener i zvezdaška javnost uvek hoće bolje i više, ali treba biti realan, razmišljati trezveno i svim tim igračima koji su tu dati fer šansu i za razvoj i za napredak, kao i da daju svoj učinak ekipi.

Odgovorio je Miloš Milojević i na pitanje novinara koje se odnosilo na dovođenje napadača do kraja prelaznog roka.

- U globalu ne očekujemo dolazak novog napadača. Znam kako to funkcioniše u fudbalu, prelazni rok je i dalje otvoren kod nas i on je uvek živa stvar. Skauting služba i direktor su non stop rade na tome, da li je to špic ili neka druga pozicija. Ukoliko oni budu mislili da nekim novim napadačem možemo ozbiljno da podignemo nivo igre nema sumnje da će reagovati. Sa druge strane imamo Pešića i Kulibalija, kao i Ibrahima koji može da pokrije tu poziciju takođe, naravno i Bena, to su sve opcije koje su jako dobre sa dosta kvaliteta i u različitim utakmicama svi mogu biti iskorišćeni.

Istakao je Milojević da njegov stručni štab prati ekipu Monaka.

- Naravno, pre svega Vladan Perašević analitičar, ali i Nenad Milijaš. Pre svega sam fokusiran na utakmicu sa ekipom TSC, ali sam ispratio par njihovih bitnih sekvenci. Veoma su kvalitetna ekipa, nastupaju u kvalitetnom takmičenju. Imaju dosta kvalitetnih pojedinaca, treba nam zajednička dobra igra u oba smera, motivacija, podrška takođe koja neće izostati će nam dati dosta energije, ali prvo moramo da odigramo jednu dobru utakmicu koja svakako neće biti laka protiv TSC. Fokus nam je na tom meču, nemamo pravo da mislimo „preko brda“, već na sledeću utakmicu u nizu.

Osvrnuo se mladi strateg i na eventualni problem usled izostanka Mirka Ivanića.

- Mirko Ivanić je jedan od naših najboljih igrača i najefikasnijih u poslednjih par sezona. Imamo dosta kvaliteta u ekipi i veliki roster, tako da to je deo fudbala da imate povređene igrače i da umesto jednog uđe drugi u igru i preuzme deo odgovornostikoji je imao Ivanić, pokaže da vredi i da zaslužuje Zvezdin dres – zaključio je Miloš Milojević.

Video: Milojević o penalu Partizana: Ako ima pravde, sve se to negde izjednači

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dr

    3. septembar 2022 | 20:10

    Imamo desnog beka zove se Marko Gobeljić, to su reči Mrkeline, a ti verovatno moraš isto izjaviti..Gobelja moùe da igra aamo kod nas protiv sirdulice.. Ceo prelazni tok se guzite oko Ada na kraju ga niste doveli, nemamo krstenog spica, levi bek rodić nema snage za jedno poluvreme... cela ekipa fizički spremna kao da ih je trenirala moj baba... Tako se ne ide u evropu

  • Mane

    3. septembar 2022 | 19:45

    Ne treba nam desni bek imamo Gobeljica? 😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣 Dobro te je Terza iskolovao ahahahahah

  • DS

    3. septembar 2022 | 19:16

    Miloje da li si ti zdrav u glavu ? Garant pričaš ono što ti kažu da pričas . Kakv crni Gobeljić, on ne može nigde da igra sem kod nas, ne treba ti napadač, oterali su najboljeg od njih Ohija i doveli raspalog Kulibalija, a Šilja nema snage za 60 min. O kakvoj totaciji ti pričaš, ni jedan fudbaler nije fizički spreman za 90 min u punom ritmu. Ceolo leto oni nisu sposobni da dovedu desnog beka ? Ej i hoćes da igraš evropu a nemas beka u timu ! Videće se protiv Monaka koliko su spremni, lako je igrati ove paprikaš utakmice.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA