≫ 

Murinjo: U finansijskom fer-pleju ništa nije fer

Roma sa Portugalcem na klupi posle četiri utakmice u Seriji A ima 10 bodova, a u petom kolu će u nedelju od 20.45 gostovati Udinezeu

  • 0
Žoze Murinjo

Foto: Tanjug / AP

Trener fudbalera Rome Žoze Murinjo kritikovao je danas UEFA i sistem finansijskog fer-pleja (FFP), rekavši da u njemu nema ničeg fer.

Roma je kažnjena sa pet miliona evra zbog kršenja finansijskih pravila, a samo će PSŽ morati da plati veću sumu - 10 miliona evra.

- Ovo je mehanizam koji kažnjava virtuoze, a nagrađuje one koji imaju supermoć. FFP je zaštita njih, a kažnjavanje onih koji žele da postanu veliki. Zaista bi trebalo da promeni naziv, jer u ovome nema ničeg što je fer. Nije fer da neko može da potroši 300 miliona, a neko ni 30 miliona evra. Nama je teško. Sa još nekoliko miliona, Rim bi mogao da sanja. Kažnjeni smo i sada je teško - izjavio je Murinjo, a preneli italijanski mediji.

Roma sa Portugalcem na klupi posle četiri utakmice u Seriji A ima 10 bodova, a u petom kolu sutra će u 20.45 gostovati Udinezeu.

Video: Delije skandiraju Vazura, odlazi!: Provokacija upravi i navijačima Partizana

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA