≫ 

Partizan se petardom razgoropadio u Lazarevcu: Rikardo sa tri gola presekao Kolubaru!

Crno-beli prošli generalnu probu pred Slovačko

  • 44
Partizan u Lazarevcu Foto: FK Partizan

Bolju uvertiru za prvo evropsko iskušenje ove sezone u Ligi konferencija, koje ih očekuje narednog četvrtka, Partizan nije mogao da priredi od današnje u Lazarevcu, gde su izabranici Gordana Petrića ubedljivo nadigrali i porazili Kolubaru sa – 5:1. Do prvog het-trika u takmičenju je stigao Rikardo Gomeš, Bibars Natho i Kvinsi Menig su dodatno “podebljali petardu”, a jedini gol za domaćina postigao je Nemanje Milojević, ublaživši katastrofu svog tima.

Svestan činjenice da mu je tim u minulom večitom derbiju dobio injekciju samopouzdanja, da su igrači posle dugo vremena pokazali ono što se očekuje, Gordan Petrić je u meču sa Kolubarom izveo potpuno isti tim na teren i – nije pogrešio.

Crno-beli su konačno “prodisali” i počeli da liče na ekipu koja je prošle sezone rivale nalik lazarevačkom timu “jela za doručak”, ne ostavljajući im ni promil šanse za iznenađenje.

Mnogo energije i motiva cele ekipe od početka utakmice, presing na poluvini protivnika, presing na polovini Kolubare, broj prilika koji je verovatno veći neko kada bi se sabrale sve prethodne utakmice tima iz Humske u Superligi i Evropi – tako je Partizan izgledao u prvih 45 minuta duela sa Lazarevčanima, pa se naivno primljeni na samom početku utakmice mirne duše može i okarakterisati kao “izlolovani incident”.

A počeo je kao iz bajke, tek što se krenulo sa centra, Partizan je došao do vođstva, Mladi Kristijan Belić na krilima pohvala i dobre partije u derbiju, oduzeo je loptu rivalima na 25 metara od gola, brzo razmišljao i uposlio Rikarda Gomeša, koji se sjajno okrenuo i pogodio mrežu – 0:1.

Igrači Kolubare, očito pripremani za sporiji, rezervisaniji9 Partizan, bili su u potpunom šoku, što zbog rano primljenog gola, što zbog činjenice da usled pritiska nisu uspevali da povežu više od tri pasa, niti iznesu loptu sa svoje polovine.

Svaki napad gostiju je bio potencijalna opasnost, a kada je Slobodan Urošević pogodio stativu posle kornera u petom minutu, bilo je jasno da se domaćinu ne piše dobro.

Ipak, upravo u jeku Partizanovih napada se dogodio pomenuti “izolovani incident”, akcija iz koje je Kolubara izvukla najviše što može. Prvo korner, posle nešto ležernije intervencije odbrane crno-belih, posle koga je lopta došla do Vukušića na drugoj stativi, usledio je centaršut iz prve, na koji prvo nije odreagovao golman Popović, pošto je lopte bila na tri metra od gol-linije, da bi Rikardo na drugoj stativi dozvolio da mu se Milojević prikrade i ubaci loptu u nebranjenu mrežu – 1:1.

Sve što se posle toga dešavalo, išlo je na vodenicu Partizana, koji je nadigrao Kolubaru u svim segmentima igre, uz to postigao još tri gola do isteka 45. minuta, a mogao je još toliko da je bilo samo malo više koncentracije u završnici.

Presingom su crno-beli došli i do drugog gola i to ubrzo, u 19. minutu, kada je oduzeta lopta na 20-tak metara, a Kvinsi Menig brzo poslužio Rikarda, koji je lako predriblao čuvara i pogodio dalji ugao – 1:2.

No, nije to zadovoljilo Petrićev tim, kidisali su gosti kao da žele da nadoknade sve propušteno sa početka sezone i pokažu da nisu zaboravili da igraju fudbal, već da su samo bili prepušteni sami sebi, dok nije došlo do promene na klupi.

Pokušavali su Dibabate, posle akcije Meniga, potom Vujačić na asistenciju Živkovića, da bi na isteku pola časa igre Kolubara ponovo kapitulirala.

Kombinovali su crno-beli na desnom boku, posle čega je Živković centrirao, Urošević u skoku nadvisio čuvara i pogodio prečku, a Bibars Natho iskoristio loše izbacivanje Bakića i sa nekoliko metara pogodio i treći put – 1:3.

Kolubara je bila na ivici ambisa, tim pre što Partizan nije popuštao ni za jotu, pritiskao je rivala iz napada u napad, pokušavao kroz igru, akcije, udarce sa distance i bilo je samo pitanje koliko će domaćin izdržati taj tempo.

Nije dugo, pet minuta pre kraja prvog dela, Partizan je postigao četvrti, a Rikardo Gomeš svoj treći gol na meču. Sve su “skuvali” Dijabate i Živković na desnoj strani, posle čega je centaršut desnog beka bio idealan za napadača – 1:4.

U nastavku, trener domaćina Đurđević je izvršio trostruku izmenu ne bi li trgnuo svoj tim posle nokauta u prvom delu i zaličilo je da je Kolubara za nijansu agresivnija, malo više na polovini Partizana, no, sve je to bilo neubedljivo i mlako.

Tome u prilog i činjenica da su gosti iz prvog pravog napada postigli i peti gol. Bio je 51. minut, kada je dobar pas Vujačića kroz dve linije u centralnom delu stigao do Meniga, koji je brzom razmenom lopte sa Rikardom stigao u poziciju da šutira sa 16 metara i nije pogrešio – 1:5.

isti igrač je zapretio Kolubari i posle nekoliko minuta, samo ovoga puta posle saradnje sa Nathom, ali je udarac iz nehata blokirao Rikardo, da bi u nastavku Dijabate stvorio sebi poziciju i zakomplikovao kada je bilo najpotrebnije.

Izvršio je tada Petrić tri promene, kako bi odmorio igrače za predstojeće prvo kolo Lige konferencija u Češkoj, protiv Slovackog, i taj trenutak je Kolubara iskoristila da malo pomeri linije unapred i dva puta zapreti preko Ilića. Ipak, gosti su bili i demoralisani i nemoćni, pa je Popović oba puta izašao kao pobednik.

Kasnije je Petrić na teren poslao i Terzića umesto Dijabatea, odnosno Šehovića, koji je zemenio kapitena Uroševića, ali nije bio potrebe za žurbom, sve je u Lazarevcu odavno bilo gotovo, pa je i ritam iz minuta u minu, prirodno, opadao.

Na kraju su i jedni i drugi uz mirnu igru čekali kraj meča, koji je mirne duše mogao da se završi i posle prvog poluvremena, jer je već tada sve bilo gotovo.

Video: Petrić osim sudija ušao u raspravu i sa navijačima posle meča

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆⚽⚽⚽

    4. septembar 2022 | 17:38

    Која је квота да се гробарима свира пенал после вара и пет минута гледања снимка?

  • Dado

    4. septembar 2022 | 17:18

    Koju titulu, da li ste realni... nego moraju pobediti , moraju na kraju drugi biti zbog kvalifikacija za LS , sklanjace im se svaka ekipa do kraja...

  • Cubaka

    4. septembar 2022 | 18:39

    Zna li neko zasto igraci Kolubare uporno dodaju loptu igracima Partizana izmedju 16 i 30 metara, u prvih 30 minuta to se desilo pet puta.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA