≫ 

Prvo veliko iznenađenje na Eurobasketu, Belgijanci držali čas košarke Špancima!

Sad su se i igrači furije uverili u kvalitet reprezentacije koja je sve samo ne košarkaška sila, ali očito da je vrlo nezgodan rival svima

  • 0
reprezentacija belgije Foto: Fiba eurobasket

Veliko iznenađenje na Eurobasketu, najveće do sada, priredila je selekcija Belgije koja je u okviru Grupe A, u Tbilisiju, porazila favorizovanu Španiju rezultatom 83:73, uz sjajnu partiju onda kada je to bilo najvažnije. Poslednja četvrtina pokazala je sav potencijal Belgijanaca, taj deo igre ekipa koja je i Srbiju dva puta pobedila u kvalifikacijama za Mundobasket, dobila je 26:19 i potkazala da nije zalutala na kontinentalni šampionat.

Belgija, posle tri meča, ima skor 2-1 koliko sada ima i Španija u grupi koja obećava veliku neizvesnost pred poslednja dva kola.

Selekcija koju se klupe predvodi hrvatski trener Dario Đerđe bila je daleko bolja u drugom poluvremenu, anulirali su Belgijanci najjače adute Španaca i drugo deo meča rešili u svoju korist sa 11 poena razlike.

Emanuel Lakomt je ovog puta bio najbolji u pobedničkoj ekipi sa 20 poena, nije ga služio šut za tri (1/6) ali je bio besprekoran u svim ostalim segmentima igre. Pjer-Antoan Žile je dao jak doprinos sa 14 poena, uz vrlo racionalnu igru, a obasohan sa 11 i Bako sa 10 su takođe uradili značajn posao da se dođe do velike pobede.

Na drugoj strani, kod Španaca, uzalud je bio trud braće Ernangomez, Vilijevih 18 poena, te Huančovih 11, kao i 11 koje je ubacio Lorenco Braun (uz 8 asistencija), sve to bilo je nedovoljno da se danas porazi odlična Belgija.

Tri tima u ovoj grupi imaju učinak 2-1, pored Belgije i Španije, to je i Crna gora, a Turci su na 2-0 uz meč manje. Belgija će upravo sa Turcima i Bugarima sebi pokušati da obezbedi još bolju poziciju pred plasman u nokaut fazu koju su ovom pobedom, bez ikakve dileme, obezbedili.

Standings provided by SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA