Partizan optimističan pred prvi evropski meč: Belić najavljuje pobedu, Filipović veruje u igrački kvalitet

Crno-beli respektuju Slovacko, ali veruju da su Česi šansa za dobar početak u Ligi konferencije

  • 4
Kristijan Belić Foto: MN Press

Ako već ninje bilo sreće u glavnom žrebu za grupnu fazu, raspored mečeva Partizana u Ligi konferencije i nije tako “rđav”, tim pre što u prvom meču crno-beli sutra gostiju igrački možda i najslabijem timu – Slovackom, gde će, ako je suditi po izjavama fudbalera, tražiti pobedu. Pomenuta češka ekipa je prošle sezone igrala jako dobro u tamošnjem prvenstvu i Kupu, “nizala” favorite, ali početak tekućeg takmičenja nije tako blistav i svakako daje nadu klubu iz Humske da se nada pozitivnom rezultatu.

Vezista Kristijan Belić, čini se, puca od samopouzdanja pred duel sa českom ekipom.

- Pripremamo se kao i za vsku drugu utakmicu. Imali su dva ili tri derbija u češkom šampionatu, nisu sjajno prošli I analizirali smo te mečeve. Radi se o timu koji igra direktan fudbal, no, ako mi odradimo svoj posao kako treba, nadamo se pobedi. Partizan je klub od koga se uvek očekuju uspesi I jedino to nas I protiv Slovackog zanima. Želimo da damo sve od sebe I ispoštuje zahteve trenera kako bismo došli do željenog rezultata – kaže Kristijan Belić.

Povratnik u tim – Aleksandar Filipović je prošao težak period u minulih mesec dana. Prvo je oboleo od virusa, a potom se u revanšu sa kiparskim AEK teže povredio.

- Isprva sam kuburio sa virusom kovid, da bi potom u revanšu sa AEK dobio udarac, doigrao meč do kraja, ali se na sbumku ispostavilo da se radi o rupturi lista i zbog toga sam pauzirao mesec dana. Sve je nalažost stiglo u zao čas, svestan sam da sam nov u ekipi, da moram da se dokazujem i sada sam na nekom novom početku. Vraćam se polako, radim sa ekipom i za sada sve ide u pravom smeru.

Povratak u konkurenciju za sastav baš u evropskom meču sa timom Slovackog...

- Prva utakmica u svakom takmičenju mnogo znači i donekle obavezuje da se krene dobro u evropskom takmičenju da bi kasnije bilo lakše. Slovacko je “tvrda” ekipa, fizički dobro pripremljena I očekuje nas mnogo duela I borbe, ali sm uveren da smo igrači kvalitetniji od Čeha. Spremni za iskušenje, idemo po sva tri boda u Češku – zaključuje Aleksandar Filipović.

Video: Partizanova petarda u Lazarevcu, Rikardo se javio sa tri gola: Najbolji detalji sa meča

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kole

    7. septembar 2022 | 12:40

    Veliki peh za Partizanovog protivnika, njihov najbolji igrac nije uspeo da zameni smenu sa kolegom, tako da mora da radi drugu u cetvrtak i nece moci da igra.

  • Gile

    7. septembar 2022 | 16:19

    To vam jedino i preostaje- da budete optimisti

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA