≫ 

Vreme čitanja: oko 4 min.

Sve o meču Zvezda - Monako: Pada kvota na šampiona Srbije, Francuzi najavljuju rotaciju

Vreme čitanja: oko 4 min.

Izuzetno bitan meč za klub sa Marakane

  • 8
Crvena zvezda, Monako, LE Ilustracija: Telegraf

Nadali su se fudbaleri i navijači Crvene zvezde da će ove sezone na Marakani gledati Ligu šampiona, ali će i treću godinu uzastopno morati da se uteše Ligom Evrope.

Ipak, crveno-beli su dobili izuzetno jaku grupu, u kojoj su sve ekipe igrale kvalifikacije za Ligu šampiona, gde će biti veoma teško na svakom meču.

Zvezda je za prvo kolo dobila i najtežeg rivala, ekipu Monaka koji je prošle godine bio trećeplasirani tim francuskog prvenstva.

Ovaj meč bi mogao Zvezdi mnogo da donese na polju poljuljanog samopouzdanja posle ispadanja od Makabija u plej-ofu Lige šampiona, kao i da vrati navijačima pozitivnu energiju koja je bila na početku sezone.

Takođe, meč je bitan i sa finansijskog aspekta, kao i zbog koeficijenata, a u nastavku možete da vidite i najvažnije činjenice povodom ovog meča.

Kakav ishod očekujete na meču Zvezda - Monako?

Glasajte

Gde i kad se igra i gde je TV prenos?

Meč je na programu od 21.00 na Marakani uz TV prenos na RTS 2 i Arena sport premium 1.

Ko sudi?

UEFA je meč poverila nemačkom arbitru Harmu Osmersu. Pomoćnici su takođe Nemci - Robert Kempter i Dominik Šal, kao i četvrti sudija Robert Šruder.

I u VAR sobi će biti nemci, Spren Storks i Rafael Foltin.

Zdravstveni bilten?

FK Crvena Zvezda - Rendžers Foto: Nikola Tomić

Obe ekipe imaju peh sa povredama. U Zvezdi je pod znakom pitanja Mirko Ivanić i pitanje je da li će biti u mogućnosti da bude u protokolu, dok će kod Monaka su pod znakom pitanja jedan od glavnih igrača, Kevin Voland, koji se povredio nedavno u prvenstvu Francuske, kao i napadač Majron Boadu.

U kakvom raspoloženju ekipe dočekuju meč?

I Zvezda i Monako imaju promenljivu formu u poslednjih pet utakmica. Crveno-beli su bili neuspešni u kvalifikacijama sa Makabijem, zatim su pobedili Javor sa 4:1, ali su se prilično namučili, a potom su usledila dva remija, protiv Partizana u Humskoj, pa protiv TSC-a na Marakani.

Monako je u poslednjem kolu francuskog prvenstva savladao Nicu u gostima sa 1:0 i tako prekinuo loš niz od pet mečeva bez pobede. Trenutno iz šest odigranih utakmica u Francuskoj imaju skor od 2 pobede, dva remija i dva poraza i sa osam bodova zauzimaju 10. mesto.

U kvalifikacijama za Ligu šampiona su ispali od PSV-a, posle produžetaka.

Glavni aduti na terenu?

Aleksandar Katai Foto: MN Press

Kod Zvezde se uglavnom zna da mnogo toga zavisi od Aleksandra Kataija i da trenutak njegove inspiracije može da donese mnogo ekipi Miloša Milojevića. Aduti u napadu su i Bukari i Pešić, koji dobro poznaju francuske ekipe.

Ipak, najveći teret će morati da iznese vezni red i odbrana i oni moraju da budu na nivou tokom svih 90 minuta ukoliko Zvezda želi da ostvari dobar rezultat.

Kod Monaka će glavni aduti biti napadači Bril Embolo i Ben Jeder, kao i Rus Aleksandar Golovin koji bi trebalo da preuzme plejmejkersku ulogu u odsustvu Kevina Volanda. Pitanje je i koliko će trener Monaka rotirati ekipu, što najavljuju francuski mediji. Postoji šansa i da Ben Jeder ili Embolo ostanu na klupi.

Novac i koeficijenti koji su u igri?

Pobeda u grupi Lige Evrope donosi 630.000 evra, a remi 210.000 evra. Kada je u pitanju UEFA koeficijent, Zvezda brani tri boda za plasman u grupnu fazu, pobeda tu donosi 2.000 poena, a remi duplo manje.

Kada je u pitanju nacionalni koeficijent, pobeda donosi 500 bodova, a remi 250.

Šta kažu kladionice?

Monako je pre meča dobio ulogu favorita od strane bukmejkera, ali kako se meč bliži, tako kvota na Zvezdu pada, a na Monako raste. Trenutno se kvota za pobedu Zvezde kreće oko 3,20, za remi je 3.40, a za pobedu Monaka 2.20.

Ranije je kvota na pobedu Zvezde bila oko 3.60, a na Monako oko dva.

Reč trenera

Miloš Milojević, trener Zvezde:

Video: Milojević pred Monako: Padali su ovde i jači od njih, ranjivi su kad treba oni da kontrolišu meč

- Kvalitetna utakmica protiv kvalitetnog protivnika, ne zbog toga što je u perfektnoj formi, već što igraju jednu od najzahtevnijih liga fizički, igraju na drugom intenzitetu, na drugim brzinama, fizički su moćni, to su dokazali i protiv PSŽ-a. Nisu vanzemaljci, najbolji su u promenama poseda, to je nešto što im prija. Protiv ekipa gde su oni dominantni imaju problema, pa očekujem da uz našu dobru igru možemo da ostvarimo dobar rezultat.

- Poštujemo Monako, ali ne pobeđuje uvek onaj ko je bolji na papiru, a ovde su padali i jači timovi od Monaka, a za to nam treba 90+ minuta discipline, želje za nadigravanje i potpuni fokus u svim segmentima igre. Osnovna stvar je da mi njih možemo da ugrozimo ako igramo pametno drugu loptu, ako zadržimo taj posed, stvaraće se puno prostora gde kroz 3-4 pasa možemo da dođemo do njihovog gola. Možemo u prekidu da ih ugrozimo, nisu dobri na defanzivnom prekidu

Filip Kleman, trener Monaka:

- U grupi imamo rivale koje odlikuju puni stadioni. Nema velike razlike u kvalitetu među klubovima. Odgledali smo mnogo mečeva Zvezde i znamo da ima zavidnog iskustva u Evropi. Možemo sa tri odbrambena, ali i sa četiri. Voland i Boadu doživeli su ozbiljne udarce, ali konkurišu za tim. Javnost donosi velike zaključke o Zvezdi posle dve utakmice. Nije se Zvezda mnogo promenila u odnosu na prošlu godinu u kojoj se dobro pokazala.

Očekivani sastavi

Crvena zvezda: Borjan, Eraković, Dragović, Milunović, Rodić, Sanogo, Kanga, Kangva, Bukari, Katai, Pešić

Monako: Nibel, Diasi, Maripan, Sar, Vanderson, Jakobs, Fofana, Kamara, Minamino, Golovin, Embolo

Fk Crvena zvezda SASTAV Foto: Telegraf.rs

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA