Euforija trese Pazar pred dolazak Zvezde: "Mali bi bio i stadion od 20.000 mesta, očekujemo osmu u nizu"

Šteta, šteta, stadion je mogao biti pun, a biće prazan u nedelju u derbiju prvoplasiranog i drugoplasiranog tima lige

  • 23
novi pazar Foto: MN Press

Novi Pazar nije drmala ovakva fudbalska groznica kao što je to sada slučaj, poslednjih nedelja, iz kola u kolo, a euforija kod lako zapaljivih navijača će dostići vrhunac u nedelju - kada u grad stiže šampiona Crvena zvezda.

I to ne sa oreolom lidera na tabeli, jer njega ovog puta drži sjajni Novi Pazar.

Sedam pobeda u nizu ekipe Vladimira Gaćinovića učinile su da ovaj klub sada bude iznad svih u Superligi, uz dva meča više, istina, od Zvezde koja prati, i koja će posle evro pražnjenja doći na noge prvoplasiranom klubu na tabeli. Blizina meča sa crveno-belima čini da Pazar podrhtava od spoznaje da se sprema spektakl u ovom gradu, toliki da bi i stadion sa 20.000 mesta bio premali da primi sve zainteresovane. A tužna činjenica je da će derbi Pazara i Zvezde gledati samo 150 srećnika - predstavnika oba kluba, zbog kazne koja je i dalje na snazi prema Novom Pazaru.

Vladimir Gaćinović Foto: MN Press

Generalni sekterar Pazaraca Fikret Međedović kaže da bi i stadion sa 20.000 mesta bio mali da primi sve zainteresovane, a da bi samo od onih koji su ga kontaktirali tokom jučerašnjeg dana mogla da se napuni zapadna tribina kapaciteta od skoro 4.000 stolica.

- U prethodnim kolima smo se trudili da našim najvernijim simpetizerima i prijateljima kluba izađemo u susret, da ih uklopimo u tu brojku od 150. U ovom trenutku, to nismo u mogućnosti da uradimo. Neće biti moguće da se uđe na stadion jer ne postoje tehnički uslovi da primimo ni 20 ljudi preko. Brojka je u ovom trenutku zatvorena. Crvena zvezda je poslala svoj spisak sa 75 članova delegacije. I nama ostaje 75, računajući igrače, stručni štab i članove uprave - žali Međedović što domaćin nije u mogućnosti da izađe u susret iskrenim ljubiteljima fudbala, prenosi Rtvnp.rs.

Podsećamo, prazne tribine "Džaizkoin arene" na šest utakmica posledica su kazne izrečene od Fudbalskog saveza Srbije zbog incidenata tokom revanša baraža sa IMT-om krajem prošle sezone. Prvi meč sa publikom kraj Jošanice na programu je sredinom oktobra, kada u okviru 15. kola gostuje Vojvodina.

Međedović nije propustio priliku da "pozdravi" takozvane prijatelje kluba zbog kojih će ekipa sada morati na Zvezdu pred praznim, umesto pred krcatim tribinama.

- Da nije bilo tih, nazovi prijatelja kluba, koji su se poneli kako su se poneli, imali bismo pune tribine na svih šest utakmica, računajući Crvenu zvezdu i lučansku Mladost u 13. kolu. Molim naše simpatizere da ispune domove, kafiće i sva mesta na kojima mogu da prate televizijski prenos, da pošaljemo lepu sliku i pokažemo kako može da se i van stadiona pruži podrška klubu. Želimo da sve protekne u najboljem redu, a mi ćemo se potruditi da naše navijače obradujemo i osmi put u nizu - završava priču prvi operativac Novog Pazara Fikret Međedović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ortodox RS

    8. septembar 2022 | 16:59

    Ako izgubimo od ovih ili bude nereseno onda se Zvezda treba ugasiti zauvek.Sta smo docekali da igramo derbi u Pazaru.Uzas

  • Vapaj

    8. septembar 2022 | 17:37

    Otresce ih Zvezda 0-4 lagano

  • Gavra

    8. septembar 2022 | 18:31

    Hvala Bogu da se nesto zanimljivo i neuobicajeno desava u nasem fudbalu. Zevam vec puno godina, a sada postaje zanimljivo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA