≫ 

"Srnić nije hteo da napravi penal, negativni zvižduci nisu dobri": Milojević "zabrinut" za psihu fudbalera

On je istakao i da ga čudi što je Katai dobio negativne kritike

  • 47

Fudbaleri Crvene zvezde pretrpeli su poraz u prvom kolu Lige Evrope od Monaka (1:0) na svojoj Marakani, gde su bili i znatno bolji rival. Ipak, sportska fortuna je okrenula leđa i to je i donelo prevagu u ovom duelu između ove dve ekipe.

Trener Crvene zvezde, Miloš Milojević, istakao je da ima za čim da žali zbog ovakvog rezutlata.

- Pa pre svega jedan dobar odnos igrača, dobra predstava. Sve sem rezutlata je nešto što treba da bude put kojim trebamo ići, stvarno mi je žao momaka i publike što nismo mogli iz dobre igre, iz jednog dobrog zalaganja i dobre energije dobijemo povoljan rezultat. Osećao sam tokom utakmcie da smo bliži pobedi nego da težimo remiju. Onda jedan trenutak nesmotrenosti, nemar, Srnić kome je najteže, lopta izlazi iz šesnaetserca i sudija svira penal.

- Opet imamo jedan period od 10 minuta nakon gola imamo pozicije, fali nam malo, taj šut Kataija koji je na liniji... Jednostavno, ušli smo u par utakmcia da stvorimo par šansi, da stvorimo šansi, da smo bolji, imamo dosta prekida, kornera, fali nam taj gol. Ne postoji drugi put da se to radi, ispravlja i da se sa ovakvom energijom nastavi. Sledeća utakmica je Pazar i to je nešto od čega živimo i to je cilj. Dobre utiske ćemo poneti s nama, a na lošima ćemo raditi da ispravimo.

Tragičar na ovom meču jeste i Slavoljub Srnić, koji je napravio svoj treći penal u četvrtom duelu u Evropi. Nesmotreno, kao i prethodna dva puta, a Milojević ističe da će se to na neki način odraziti na čitavu ekipu, kao i na njega.

- Ne direktno, ali indirektno da. Ti negativni povici i zvižduci sa tribina, siguran sam da on nije hteo da uradi. To su neki trenicu kad se namesti da ide protiv vas. Ne postoji drugi način da kopa duboko da se vrati na stazu. Imao je dobar meč, dobro se nosio sa brzinom, u napadu, imao je par puta priliku da zhavrši sam. Nemam zamerke na odnos, igru, desi se. To je nešto što, fokus, trenutak nekoncetracije mora da popravi. Vidiš da izlazi lopta, staneš, izađe i čekaš aut. To nije plod nekog njegovog nekvaliteta ili lošeg odnosa, namestilo se njemu. Žao mi ga je, daću mu podršku, kao i ceo tim koji mu je već dao.

Osim Srnića, zvižduke je zaradio i Aleksandar Katai.

- Iznenađen sam, iskreno jesam. Moja odgovornost je da zaštitim igrače, zviždimo igraču koji je prošle sezone imao 45 golova i asistencija, ne postoji igrač koji nema pad forme. Dobar je bio Katai, mogao je dati gol iz prekida, teren je malo raskopan na tom terenu, ta njegova lopta završava u golu. Ljudi moraju da poštuju kad daju sto odsto od sebe. Zvižduk nije nešto što zaslužuje igrač od svoje publike. Kad neki igrač ne da 100% onda je okej, to mogu da razumem. Volim publiku, volim atmosferu, bio sam kao navijač, kao pomoćnik, a evo i sad, moja odgovornost je da pokažem da je to ono gde nam oni pomažu. Ne vidim cilj da nam naša publika odmaže.

Ne treba zaboraviti ni sukob Osmana Bukarija i Gelora Kange sa poluvremena meča, kada su se umalo i potukli.

- Ušao sam, to je fudbal i igra emocija, ključa. Malo bude previše testosterona, nisam video tačno da bih mogao da komentarišem, ono što znam jeste da su se izgrlili, izvinili i nastavli da igraju. Moraju to bolje, bio sam oštar na poluvremenu, mi smo tim i ne sme niko da iskače iz toga, uz dužana kvalitet svakog fudbalera. Sve što treba da se reši, treba da se reši interno, a ne ovako. Ovo šteti klubu.

 

Pomenuli ste utakmicu sa Pazarom, serija od tri meča bez pobede, koliko će teško biti psihološki pripremiti ekipu

- Svakoj seriji dođe kraj. I našoj i njihovoj. Mislim da će biti lako, vođeni ovakvom energijom, treba nam još 20 odsto više, oni su lideri. Kvalitet imamo, a uz ovaj uzlet ćemo uspeti da ih pripremimo tamo

Pogađa me, stvarmo me pogađa kad date 100 odsto, kad imate odnos i zalaganje na više, kad imate taktički u 90 minutu nadmudrite, odigrate dobro. Protiv jedne ekipe kao Monako, ne treba trošiti reči, onda vas ne nagradi, oni ne dobiju nagradu za taj trud i zalaganje za tu igru. Da nismo imali šansi, da nismo mogli do pobede ili bar do remija, pogodilo bi me manje. Onda bih znao da nemamo kvalitet, da smo tu gde jesmo, dobro smo se isprsilsi, ali fudbal je takva stvar da sitnice u dva šesnaesterca odluče ishod u ove dve utakmice.

Govorili ste pre meča da nema razloga da se govori o krizi igre, kako će uticati na psihu i moral igrača gde stvarate mnogo šansi a nema gola

- Znate kako, napadači se hrane golovima, ali ne postoji drugi način nego igrati sledeću utakmicu, dovesti napadače u još bolje šanse dok ne prorade. Kad prorade biće lakše i meni i njima i navijačima.

Video: Milojević: Nit je Dinamo Zagreb 50% bolji od nas, nit je Čelsi 50% bolji od Monaka

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ZEMUNAC

    9. septembar 2022 | 07:03

    NE KAZEŠ GDE TI JE PEŠIC? DOVEDEN JE DA DA JE GOLOVE, A VI PRODALI OHIA KOJI JE BIO MNOGO BOLJI OD NJEGA.

  • dsks

    9. septembar 2022 | 07:29

    Druze ti nisi realan.reci iskreno ko gura srnica da mora da igra i u cemu je oroblem sto katai i ivanic vise nece da trce niti da se zalazu?!

  • Boske100

    9. septembar 2022 | 06:21

    Ovom Milojeviću se već bliži kraj. Svaka njegova slika i izjava je kao da priča filozof. Bojim se da smo dobili "teoretičara". Strašno, prvo građevinac, a sada ovo 🤦‍♂️.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA