≫ 

Trener Monaka posle pobede na Marakani: "Pobedili smo tim koji iza sebe ima zapažene rezultate u Evropi"

Gosti idu kući sa tri boda u džepu

  • 6
FK Crvena zvezda - FK Monako Foto: Marko Jovanović

Trener Monaka Filip Klemon rekao je posle pobede njegovog tima nad Crvenom zvezdom u Beogradu da je uspeh ostvaren protiv tima koji iza sebe ima zapažene rezultate na evro sceni. Ekipa iz Kneževine slavila je na "Marakani" 1:0 u 1. kolu Lige Evrope golom Emboloa iz jedanaesterca.

- Svakako težak meč. Očekivali smo ga, znamo da je Zvezda velika ekipa koja ima dosta iskustva u Evropi ako analiziramo prethodne godine. Ispali su od Glazgova, ali su pobedili u Beogradu, pre toga su igrali protiv Milana 2:2 u Beogradu, uticali su i neki crveni kartoni da oni ne nastave takmičenje u Evropi, ali svakako smo znali da će biti teško. Ono što je "omogućilo" Monaku da ide dalje jeste solidarnost, zajedništvo.

Klemon je ukazao na to da je Monako odigrao dva različita poluvremena.

- Što se tiče prvog poluvremena, smatram da smo imali hladnokrvnost, ali nismo imali realizaciju. Što se tiče drugog poluvremena, tranzciije su morale biti sigurnije da bi se obezbedila šansa za gol i što se toga tiče, nismo dovoljno dobro uradili sa loptom.

Jedno od pitanja za trenera Monaka odnosilo se na igru ekipe u defanzivi i u tranziciji.

- Prvo poluvreme smo imali dve situacije, i to posle njihovog kornera, posle kojih smo kreirali dva lepa kontranapada, a u drugom poluvremenu je sa atmosferom na stadionom  kreirali smo više problema ispred njihovog gola i lopta se nalazila u tih 16 metara pred njihovim golom. Sve se svodilo na duele, smatram da su dobili dosta duela i da je to defanzivna linija odradila na pravi način.

Da li ste u momentu na 0:0 razmišljali da je dobro po vas da bude nerešeno i kakva je bila atmosfera, bilo je poslednje pitanje za gostujučeg trenera.

- Išli smo na pobedu u svakom slučaju, čak i pre tog penala. Kada dođe do 0:1 dinamika igre se promeni, protivnik želi da promeni balans, pojačali smo odbranu i uspeli smo da zadržimo tu pobedu. Atmosfera je bila odlična i volim to kao trener, navijače koji u svakom trenutku iza svoje ekipe.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lik

    9. septembar 2022 | 08:31

    Pobedili ste bolju ekipu

  • Банана

    9. septembar 2022 | 06:34

    Запажене резултате они имају само по новинама..И кад пратиш утакмицу преко Тв или не дај Боже преко радија стекнеш утисак да су сваки пут бољи али да поново немају среће,и поново,и поново.. .

  • zapazeni rezultati

    9. septembar 2022 | 00:04

    smoki mafini cipiripi (omonia sheriff maccabi)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA