≫ 

Bruka na Marakani: Katai ovo nije zaslužio!

Pojedine pristalice Zvezde na sramotan način su se "zahvalile" igraču koga su donedavno isti ti zvali "Magiko"

  • 96
Aleksandar Katai, FK Crvena zvezda Foto: FK Crvena zvezda

Navijači Crvene zvezde pali su na ispitu u četvrtak uveče. Ne svi, jer su mnogi napravili sjajnu atmosferu koja je nosila igrače u duelu sa jednim od najjačih timova Francuske, a ambijent na Marakani pohvalio je i trener Monaka na konferenciji za medije.

Ali, veliki kiks zvezdaša dogodio se u samom finišu meča, kada je iz igre izašao Aleksandar Katai. Zvižduci su parali nebo nad Marakanom. Iako to nije prihvatio većinski deo stadiona, već su mnogi odmah nakon toga uzvratili i aplauzima, bruka je pukla.

Navijači Zvezde, oni najrazmaženiji, udarili su na možda i svog naboljeg igrača, čoveka koji je ekipi doneo velike radosti i u Evropi i u derbijima, koji je prošle sezone imao kombinovano preko 40 asistencija i golova zajedno.

Činjenica je da je u ovu sezonu ušao slabije, da ne može da pronađe pravu formu, da deluje i da fizički nije na najvišem nivou, i da bi možda mogao neki meč da počne i sa klupe, ali da mu se horski zviždi dok izlazi iz igre, Katai to jednostavno nije zaslužio.

Umeli su navijači Zvezde i ranije ovako da udare na neke svoje igrače, pa je slična bruka viđena u Evropi u kvalifikacijama protiv Černomoreca, kada se zviždalo Nenadu Milijašu i to zbog promašenog penala?!

Istina je i da su mnogi koji su bili na Marakani protiv Monaka ušli sa besplatnim ulaznicama, koje su masovno deljene, verovatno zbog slabije prodaje i manje euforije među navijačima izazvane ispadanjem od Makabija iz Haife.

Ali, takvi navijači na stadionu, koji su većinski bili stacionirani na zapadu, nemaju privrženost klubu i igračima koji su ostavili veliki trag, poput Kataija, pa im nije problem i da mu se za sve što je uradio "zahvale" na ovakav sramotan način.

Packu ovim navijačima dao je i trener Miloš Milojević, koji je neprijatno iznenađen zbog zvižduka upućenih Kataiju:

- Iznenađen sam, iskreno jesam. Moja odgovornost je da zaštitim igrače, zviždimo igraču koji je prošle sezone imao 45 golova i asistencija, ne postoji igrač koji nema pad forme. Dobar je bio Katai, mogao je dati gol iz prekida, teren je malo raskopan na tom terenu, ta njegova lopta završava u golu.

- Ljudi moraju da poštuju kad daju sto odsto od sebe. Zvižduk nije nešto što zaslužuje igrač od svoje publike. Kad neki igrač ne da 100% onda je okej, to mogu da razumem. Volim publiku, volim atmosferu, bio sam kao navijač, kao pomoćnik, a evo i sad, moja odgovornost je da pokažem da je to ono gde nam oni pomažu. Ne vidim cilj da nam naša publika odmaže - poručio je Milojević.

Video: Milojević otkrio šta se dešavalo u slačionici između Bukarija i Kange

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • budimir

    9. septembar 2022 | 11:54

    Katai je zaslužio zvižduke zbog nezalaganja i šetanja po terenu kao maneken. Forma i trenutne loše igre se praštaju, ali kod njega se ne vidi želja i borbenost. Zato je dobio zvižduke.

  • Luuk

    9. septembar 2022 | 12:15

    U pravu si kad kazes : da ne treba zvizdati igracu kad da 100% Ali,ako je ovo 100% od kataija,onda ne da mu treba zvizdati,nego ga najuriti iz kluba i tebe zajedno sa njim,jer takvom igracu dajes da igra

  • Neki Tamo

    9. septembar 2022 | 11:41

    Niko nije iznad Zvezde pa ni Magiko. Zalaganje na terenu, sebičnost, forma katastrofa. Videlo se na derbiju koliku želju ima da igra. Ako ne zelis pozdravi se i kazi dosta je.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA