≫ 

Rikardo Gomeš "zadovoljan" bodom u Češkoj: "Pokazali smo snagu s igračem manje, ovo nam daje samopouzdanje"

Napadač sa Zelenortskih ostrva je uspeo da postigne i treći gol na meču, čime je postao rekorder

  • 3
Rikardo Foto: MN Press

Fudbaleri Partizana remizirali su u prvom kolu Lige konferencija protiv ekipe Slovacko na njihovom terenu sa 3:3: Ekipa iz Češke je imala prednost od 2:0 posle prvih 45 minuta, ali su crno-beli uspeli da preokrenu, te umalo dođu i do pobede. Fuseni Dijabate i Rikardo Gomeš su režirali taj preokret, ali to nije bilo dovoljno za pobedu.

Napadač Partizana i strelac trećeg pogotka, Rikardo Gomeš, izjavio je da su "crno-beli" na meču protiv Slovackog dobili samopouzdanje za naredne utakmice u Ligi konferencija.

- Nakon što smo u prvom poluvremenu gubili 2:0, u drugo smo ušli mnogo jače. Postigli smo tri pogotka za kratko vreme. Nismo smeli da primimo treći gol, ali ako sagledamo okolnosti moramo biti zadovoljni i ovim rezultatom. Pokazali smo da možemo da igramo dobro u kojoj god situaciji da se nalazimo. Kada se vratite od 2:0 sa igračem manje, onda vam to sigurno da snagu za naredne mečeve. Mi nikada ne prestajemo da se borimo - rekao je Gomeš za zvanični Jutjub kanal Partizana.

On je otkrio koju su poruku fudbaleri na poluvremenu dobili od trenera Gordana Petrića i njegovog pomoćnika Alberta Nađa.

- Rekli su nam da moramo biti jaki. Znaju kakav je fudbal. Rekli su da ako damo jedan gol svašta može da se desi. Naravno, tako je i bilo. Nije bilo lako sa igračem manje, pošto su i kad je bilo 11 na 11 oni bili bolji od nas. Sa igračem manje moglo je biti samo gore - dodao je on.

FK Partizan Foto: FK Partizan

Gomeš je postigao jedan gol na meču sa ekipom Slovačke. On je postao najbolji strelac Partizana u evropskim takmičenjima.

- Od kad sam ja ovde, dobar početak utakmice nam je garantovao dobar rezultat. U suprotnom uvek nastane problem. Pokušali smo da ih sačekamo i igramo na kontra napade, ali su oni postigli dva brza gola i prevarili nas. Moramo da budemo zadovoljni rezultatom - istakao je napadač Partizana.

Fudbaler Partizana Fuseni Dijabate postigao je sinoć dva gola za "crno-bele" u Češkoj.

- Nismo dobro počeli utakmicu. Ne znam u čemu je bio problem. Na poluvremenu smo pričali u svlačionici i vratili se jači na teren. Nismo pobedili, ali smo uspeli da se vratimo i ostvarimo nerešen rezultat. To nije loše, pošto nas je bilo 10 na terenu. Sledeću utakmicu moramo da započnemo mnogo bolje - rekao je Dijabate.

On je istakao da je lakše igrati na domaćem terenu pred navijačima Partizana.

- Mnogo smo bolji kada imamo navijače iza sebe. Oni nas sve vreme guraju napred. Pomažu nam mnogo i nadam se da će u narednim utakmicama biti pun stadion - zaključio je fudbaler Partizana.

Partizan će se u narednom kolu Lige konferencija, 15. septembra na svom terenu sastat sa Nicom, koja je u prvom kolu odigrala 1:1 sa Kelnom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cv

    9. septembar 2022 | 12:45

    Kako je bilo ovo je sjajno

  • Ivan

    9. septembar 2022 | 14:23

    Ne znam za vas, ali meni mladi golman Popovic uopste ne uliva poverenje, na prosloj utakmici nije se znalo ko je od dva mlada golmana gori.

  • 1389

    9. septembar 2022 | 21:29

    Kralj malih utakmica, mi nismo zadovoljni sa bodom

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA