≫ 

Zvanično: Odložene utakmice Premijer lige zbog smrti kraljice Elizabete

Tokom perioda žalosti neće biti sporta u zemlji

  • 0
Erling Haland Foto: Tanjug - AP

Premijer liga je odlučila da otkaže utakmice predstojećeg kola, a sve zbog nacionalne žalosti povodom smrti kraljice Elizabete II.

Elizabeta je preminula u četvrtak 8. septembra u 97. godini života, a sve dok ne bude sahranjena u Engleskoj će biti period žalosti, a u tom periodu neće biti ni sporta.

Iako je Vlada Velike Britanije saopštila da nema obaveze da se otkazuju utakmice, klubovi su odlučili da se kolo odloži, jer su zabrinuti da neki možda ne bi iskazali poštovanje prema smrti kraljice, kao što je to primera radi bilo u Irskoj, gde su navijači Šamroka slavili njenu smrt morbidnom pesmom.

Neki sportski događaji otkazani su već u četvrtak, a sada je i najpopularnije fudbalsko takmičenje otkazano do daljeg, pa tako neće biti utakmica 7. kola.

U ovom kolu je Aleksandar Mitrović sa Fulamom trebalo da odigra derbi protiv Čelsija, a derbi kola bio je planiran na Etihadu, gde je Mančester Siti trebalo da ugosti Totenhem.

Datum odigravanja odloženih mečeva biće naknadno saopšten.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA