≫ 

Pešić doneo Zvezdi pobedu protiv Novog Pazara u 88. minutu, crveno-beli prekinuli svoju "crnu" seriju

Veoma teška i neizvesna utakmica je pripala ipak crveno-beloj ekipi

FK Crvena zvezda, Novi Pazar Foto: FK Crvena zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde uspeli su da dođu do veoma teške pobede u 11. kolu Superlige Srbije, gde su bili bolji od Novog Pazara sa 2:1, trenutno vodeće ekipe u Superligi Srbije! Heroj crveno-belih bio je Aleksandar Pešić koji je postigao gol u 88. minutu.

Izuzetno se mučila Crvena zvezda ovde, nije mogla da dođe do gola, nije mogla da probije bedem koji su ispred gola stavili Pazarci, koji su sve vreme pokušavali iz kontre da dođu do gola. Imali su vođstvo, imali su sve u svojim rukama, ali su kasnije morali dobro da se brane.

Zvezdini napadi i pokušaji su se odvijali preko Aleksandra Kataija, dok je Ben startovao kao napadač, kasnije ga je zamenio Aleksandar Pešić, koji je pokazao zašto je trenutno i najbolji napadač crveno-belih, dok je Kalidu Kulibali još jednom pokazao da je van takmičarske forme.

Novi Pazar je s druge strane pokazao zašto je bio na prvoj poziciji, ali su se ipak na kraj uslomili pod "opsadom" Crvene zvezde koja je trajala više od 85 minuta. Mogli su možda i do pobede, ali je Borjan u nekoliko situacija bio na visini zadatka.

Novi Pazar - Crvena zvezda 1:2

Furiozno je krenuo Novi Pazar od samog početka, odmah su napali gol i odmah su profitirali od toga! Igrao se 5. minut meča, Nenad Gavrić je izveo korner, neko od Zvezdinig igrača je uspeo da izbaci loptu, koja je "legla" na volej Stefanu Lončaru na 18 metara, kada je postigao i gol tako što je savladao Milana Borjana.

Ovaj gol je alarmirao Crvenu zvezdu, koja je tek onda počela da igra dosta bolje. Odmah su počeli da prete, u 10. minutu je zapretio Katai sa nekih 11 metara ali je njegov udarac zaustavio Kljajić. Već u narednom minutu je pokušao Slobodan Stanojlović, ali je njegov šut završio u rukama Milana Borjana.

Kasnije je nastavila Zvezda da napada, dok je najveća akcija viđena u rasponu od samo šest minuta. Od 30. do 36. minuta su viđene i najzanimljivije situacije. Prvo je Katai šutirao u 32. minutu, ali je njegov udarac otišao pored gola. Opet je isti igrač samo minut kasnije šutirao, opet je Filip Kljajić odbranio.

Ušlo se u 34. minutu, kada je Zvezda i postigla gol. El Fardu Ben je uputio odličan centaršut, a Milan Rodić je bio najviši u skoku i uspeo je da, konačno, savlada Filipa Kljajića. Već u idućem napadu je pokušao Osman Bukari, njegov udarac je pogodio stativu i to je bilo sve od zanimljivosti u prvom poluvremenu.

Drugo poluvreme nije bilo ni nalik prvom. Pazar je bolje otvorio ovaj deo igre, pogodio je stativu već na početku drugog dela, kada je Majdevac pobegao odbrani, ali je pogodio stativu iako je Milan Borjan već bio savladan.

Izuzev toga, nije bilo previše prilika, nije bilo prevelikih šansi, štaviše, totalno "mrtvilo" je usledilo na Ćaizkoin areni.

Sve do tog 88. minuta, kada je na scenu stupio Aleksandar Pešić. Kanga je poslao jednu oštru loptu, usledila je gužva, da bi potom lopta došla do Aleksandra Pešića koji je petom uspeo da ubaci loptu u gol Filipa Kljajića.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aca

    11. septembar 2022 | 16:38

    Ohi opet dao Gol.E moj Terziću i Mrkela .

  • Realan decko

    11. septembar 2022 | 19:40

    Ljudi, cemu ovakvi komentari?? Zvezda je zasluzila da pobedi sa bar 2 gola razlike. Pazar je dva puta sutnuo, imao srece da zakaci Rodica. Tesko je igrati po onakvom terenu, sa jako motivisanim protivnikom, koji je samo gledao da ne izgubi. Posed lopte je bio 70%!!! Jedina losa stvar je sto nismo isli da zgazimo Partizan i niko nista ne bi mogao da zameri

  • narod

    11. septembar 2022 | 17:08

    Dokle vise i zašto gobeljic?!?!?Covek ima 300000e godišnje a prosečan srbin za ceo radni vek zaradi 240000e..Bruka i sramota da se gobeljic uopšte i amaterski bavi Gobeljic

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA