≫ 

Haos u JSD Partizan: I Vučelić i Mijailović proglasili pobedu na izborima, organizovane dve Skupštine!

Odluka je doneta, iako i dalje traju komešanja

  • 66

Kako javlja FK Partizan, Milorad Vučelić ponovo je izabran na funkciju predsednika JSD Partizan, dok je nešto ranije njegov protivkandidat Ostoja Mijailović, prvi čovek košarkaške sekcije, napustio Skupštinu, te je čelnik KK organizovao zasebnu sednicu gde je izglasan on za prvog čoveka JSD-a.

Pred početak Skupštine, Mijailović je napustio prostorije u Humskoj.

Kandidat za predsednika i prvi čovek košarkaškog kluba Ostoja Mijailović napustio je sednicu i prozvao Miloša Vazuru, generalnog direktora fudbalskog kluba za nefer ponašanje i odlučivanje ko može da prisustvuje, a ko ne skupštini.

On je okupio predstavnike 13 klubova i u tamo je nastavio sednicu. Okupio je 52 od 93 glasa i naglasio je da postoji kvorum i da će nastaviti sa radom po dnevnom redu.

- Nisam se na ovaj korak odlučio jer sam dokon, nego mi se mnogo vas javilo sa željom da se priključe vozu kakav je košarkaški klub. Košarkaški klub je bio klub pred gašenjem, sa ogromnim dughovima, nikakvim rezultatima, skromnim igračkim kadrom. Mi smo se borili za opstanak. Šest godina smo vukli, došli u situaciju da smo doveli Željka Obradovića, prodali 10.000 pretplarnih karata, želim da taj model prenesem na sve klubove. Čak i onih četiri-pet koji su ostali tamo gde nas nisu pustili - rekao je Mijailović.

Svi prisutni u TC Partizan glasali su da Mijailović bude novi predsednik JSD Partizan, a sakupljeno je 52 glasa. Za zamenika je postavljen Đorđe Višacki i svi prisutni su glasali da Upravni odbor obavlja funkciju naredne četiri godine.

Mijailović je predložio sastav Upravnog odbora sportskog društva, a među predloženima su brojne legende Partizana: Željko Obradović, Marko Nikolić bivši trener fudbalskog kluba, Andrea Arsović, Filip Filipović...

Sednica je zvanično završena, za generalnog sekretara je izabran legendarni odbojkaš Željko Tanasković.

- Sa kojim brojem glasova je izabran? Ovde je većina klubova prisutnih, ne znam ko je glasao, ostalo je pet klubova koji imaju oko 28 glasova. Mi smo napustili prostorije, došli smo ovde. Ne znam kako je sebe izabrao, nije imao kvorum da otvori Skupštinu. Naši predstavnici onemogućeni su da uđu, rekao sam da ćemo napustiti ako ne budu svi ušli. Ne znam ko je njega izabrao i ko je za njega glasao, tamo je ostalo četiri ili pet klubova - rekao je Mijailović.

- Ako je ovde većina. Zapisnik sa ove Skupštine će se napraviti, biće svi dokumenti predati u APR. Ovde su predstavnici koji su u pravnoj formi ispravni. Ne može neko ko dobije 52 glasa i apsolutno većinu da bude ispravna. Ovde su predstavnici klubova, sede 52 glasa od 93, plivački klub i auto klub, oni nisu bili prisutni. Plivački ima šest, auto klub jedan, ako oduzmete sedam, dobijete 86. Ovde je 52, dobijete da su oni imali 34, to nije ni 50 odsto za kvorum, ne da biraju Upravu ili bilo šta drugo. Ovde su predstavnici sa 52 glasa, oni nisu mogli da započnu Sednicu. Dobio sam poruke od ljudi kojima je zaprećeno da ostanu gore sa njima, a hteli su da budu sa nama ovde. Tamo nije ostala polovina, već manji broj, ni 50 odsto, ni za otvaranje Skupštine, a ne da odlučuju.

U Upravnom odboru biće i nekadašnji trener fudbalskog kluba Marko Nikolić.

- Ne znam čega se plaše, mi ne želimo ništa od fudbala. Ljudi, pet i po godina nije bilo sednice, niti je usvojen izveštaj. Mandat mu je istekao 2019. godine. Želim da se zahvalim crno-beloj javnosti što mi veruje da zajedno razvijamo klubove. Oni bi gasili klubove, uzimali bi glasove. Moram da prenesem pozdrave Marka Nikolića. On je neko ko je zaslužio da predstavlja fudbalski klub u našem društvu. Želeo je da se kroz ovu funkciju uključi u radu, on je doneo poslednju titulu fudbalerima. Željko Obradović je u Španiji, ja sam se zbog ove Skupštine vratio u Beograd.

Na konstataciju da će vrlo verovatno sve ovo otići na sud i da će na taj način haos biti nastavljen.

- Mi smo fizički sprečeni da uđemo na klub, ulazak je bio selektivni, ije nam dozvoljeno da uđemo od strane privatnog obezbeđenja Miloša Vazure. Mi smo bili prinuđeni da promenimo prostorije. Ovde se nalazi velika većina, radili smo po Statutu. Javnost mora da zna da nikada nama ne bi bio omogućen ulazak u te prostorije. Ovo je model koji je bio 2016. godine. Zašto se oni kriju od medija, zašto ne dođu da se prebroje svi - zaključio je Mijailović.

U isto vreme Milorad Vučelić je najavio da će u 20 časova organizovati konferenciju za medije.

Ostoja MIjajlović Printskrin: Telegraf.rs

PRE SKUPŠTINE

- Pre svega želim da ovo protekne u jednom miru i duhu Partizana. Ova sednica je morala da se dogodi.Ova vanredna koju smo mi zakazali, skupština nije zakazana čak pet i po godina - kazao je Mijailović po dolasku u Humsku.

Kazao je da bi voleo da mediji mogu da prisustvuju sednici.

- Zaista mi je žao. Ako dođe danas do toga da oni opstruišu ovu sednicu, zakazaćemo novu koja će biti otvorena za javnost. Vi trebate da bude prisutnii danas, statut su pisali oni, svako bi trebalo da pročita i da se informiše kako se bira upravni odbor i njen predsednik. Ne vidim razlog zašto bi javnost bila uskraćena za ovo. S druge strane organizatori uopšte nisu obavestili javnosti - rekao je Ostoja Mijailović.

Video: Rikardo je mašina ne posustaje: Ovo je njegov treći gol

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milan

    12. septembar 2022 | 17:54

    Jel moguce da debelom vazuri niko ne moze nista?

  • enky

    12. septembar 2022 | 18:01

    Počela parada ponosa pa se autolimar presvukao i doterao .

  • Nema

    12. septembar 2022 | 18:13

    ulaska sa perikom.To piše u statutu,to pravilo je lično potpisao osnivač Tuđman.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA