≫ 

Tako se to radi: Klub zbog incidenta traži odštetu od svog navijača od 254.000 evra

Belgijski Beršot traži kompenzaciju od pristalice tog kluba koji je na derbiju sa Antverpenom utrčao na teren i bakljom gađao protivničke navijače

  • 3
huligan sa bakljom Foto: twitter/HooligansTV

Belgijski fudbalski klub Beršot zahteva 254.000 evra odštete od svog navijača, huligana, koji je zbog incidenta na meču sa Antverpenom u decembru prošle godine uhapšen i preti mu 18 meseci zatvora kao i šestogodišnja zabrana ulaska na stadione u državi.

Iz kluba su poručili da je svojim postupkom naneo veliku sramotu za klub i da je to dovoljan razlog da Beršot protiv njega podnese tužbu u kojoj će tražiti finansijsku nadoknadu.

- On ne samo da je ugrozio živote ljudi koje je gađao, već nije ni razmišljao o posledicama koje može da izazove po klub za koji navija - poručio je pravni zastupnik  Beršota Nino Darsalia, posle suđenja 28-godišnjem huliganu u utorak ujutru.

Iz kluba kažu da su zbog dva meča pretrpeli ozbiljan finansijski gubitak koji će sada zahtevati od svog navijača.

- Klub je zbog postupka tog navijača kažnjen od strane Fudbalske asocijacije sa dva meča bez publike što je za nas finansijki gubitak, od prodaje karata, pića, hrane, suvenira. Zbog toga tražimo odštetu od 254.000 evra. U tu sumu čak nije uračunata šteta na reputaciju koja nam je naneta. Zbog ludosti jedne individue načinjena nam je velika šteta - rečeno je iz kluba.

Pomenuti huligan je i 2017. godine bio osuđen zbog nasilja, tada zbog prebijanja navijača, s tim da je tada kazna za njega bila blago u odnosu na ovo što ga čeka sada. Tada je bio osuđen na društvenoi korisni rad.

U svoju odbranu, okrivljeni je rekao da je tog dana popio previše alkohola i da je to razlog njegovog ispada, i da je svađa sa devojkom uticala da se tako ponese na utakmici.

- Želim da poradim na sebi, na onome što sam uradio, želim da se iskupim i da vratim svoj život u normalu - poručio je navijač.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA