≫ 

Bajern kaznio Barselonu za sve promašaje i matirao je za četiri minuta: Liverpul se izvukao, Atletiko izgubio

Tekstualni prenos uživo možete da pratite na Telegraf Sportu

  • 1
Lukas Ernandez

Foto: Tanjug / AP

Fudbaleri Bajerna savladali su Barselonu rezultatom 2:0 u drugom kolu Lige šampione

Katalonci su odlično otvorili meč, već u devetom minutu su mogli preko Pedrija da stignu do vođstva, ali je Manuel Nojer zaustavio njegov udarac.

Robert Levandovski je zatim imao dve sjajne prilike, u 18. i 21. minutu, ali ni Poljak nije mogao da zatrese mrežu na stadionu na kom je u dresu Bajerna mnogo puta postizao golove.

Barselona je bila mnogo bolji rival u prvom poluvremenu i pravo je čudo kako nije stigla do prednosti.

Kazna za sve promašaje stigla je u 50. minutu preko Lukasa Ernandeza koji je matirao Ter Štegena nakon kornera Džošue Kimiha, da bi u 54. minutu Liroj Sane postavio konačnih 2:0.

Liverpul je uspeo da prekine seriju loših rezultata i da teškom mukom savlada Ajaks sa 2:1.

Mohamed Salah je pogodio mrežu amsterdamskog kluba u 17. minutu, da bi Mohamed Kudus 10 minuta kasnije izjednačio.

Napadali su "Redsi" sve vreme Ajaks i uspeli da dođu do cilja u 89. minutu, kada je Žoel Matip iskoristio centaršut iz kornera Kostasa Cimikasa i postavio konačnih 2:1.

Madridski Atletiko se izvukao u prvom kolu, ali nije uspeo u drugom kolu, pošto je Bajer Leverkuzen golovima u 84. i 87. minutu savladao ekipu Dijega Simeonea.

Porto je doživeo veliki debakl na domaćem terenu. Klub Briž je savladao portugalskog predstavnika rezultatom 4:0.

Ajntraht je u Marselju slavio protiv Olimpika sa 2:0 i tako zaokružio sjajno veče nemačkog sporta.

Rezultati drugog kola Lige šampiona:

18.45

Sporting 2 - 0 Totenhem

Viktorija Plzenj 0 - 2 Inter

21.00

Bajern 2 - 0 Barselona

Leverkuzen 2 - 0 Atletiko Madrid

Liverpul 2 - 1 Ajaks

Marselj 0 - 2 Frankfurt

Porto 0 - 4 Klub Briž

UŽIVO

90. minut - Gol Žoela Matipa za vođstvo Liverpula! Dušan Tadić je želeo da spreči taj pogodak, ali je bio unutar gol linije kada je izbacio loptu.

89. minut - Kakav meč Klub Briža, belgijski predstavnik vodi sa 4:0 protiv Porta!

87. minut - Mat u tri minuta. Leverkuzen duplira prednost preko Muse Dijabija. Asistent je, baš kao i kod prvog gola, bio Džeremi Frimpong.

84. minut - Leverkuzen je poveo protiv madridskog Atletika! Strelac je Robert Andrih.

75. minut - Utakmice se polako privode kraju. Mreže miruju od drugog gola Bajerna. Samo dva gola u Minhenu i dva u Portu u drugom poluvremenu.

63. minut - Barselona je rešila da danas promaši apsolutno svaku šansu. Sada je Pedri pogodio stativu iz izuzetno izgledne pozicije za gol. Neverovatno koliko promašaja Katalonaca.

54. minut - Bajern svoje šanse ne propušta, Liroj Sane uvećava prednost svoje ekipe na 2:0. Igrači katalonskog kluba bi trebalo da ostanu u Minhenu na časove realizacija prilika za gol.

53. minut - Klub Briž ne staje, sada je 3:0! Potpuni potop Porta.

51. minut - Barselona je svoje šanse u Minhenu propustila, i kazna je morala da stigne. Stigla je u vidu Lukasa Ernandeza, koji je iskoristio savršen centaršut iz kornera Džošue Kimiha i doneo prednost svojoj ekipi.

49. minut - Kao i u prvom poluvremenu, prvi gol u drugom poluvremenu pada u Portu, gde Klub Briž uvećava prednost na 2:0.

45. minut - Poluvreme je na svim mečevima.

43. minut - Nakon malo dužeg zatišja do gola je stigao Ajntraht koji vodi u Marselju sa 1:0. Gol je postigao Lindstram nakon greške fudbalera francuskog tima.

27. minut - Izjednačenje na Enfildu! Ajaks fenomenalnim golom Kudusa poravnao na 1:1.

25. minut - Barsa ređa šanse u Mihenu, ali ih i propušta. Dva puta je u idealnoj prilici bio Robert Levadovski, a jednom Pedri.

17. minut - Liverpul je poveo protiv Ajaksa i to golom Mohameda Salaha.

16. minut - Evo i prvog gola u mečevima od 21 sat, a on je postignut u Portugalu gde je Klub Briž poveo protiv Porta. Strelac je Feran Hutgla, koji je sa bele tačke doneo prednost svojoj ekipi.

10. minut - Bez golova u uvodnih 10 minuta na mečevima najelitnijeg evropskog takmičenja.

UVOD 

Kao što smo već rekli, utakmica večeri je definitivno meč Bajerna i Barselona. Robert Levandovski se vraća "kući" u dresu Barselona, a sa katalonskim klubom će pokušati da prekine niz od tri uzastopna poraza za dve godine od minhenskog kluba.

Razlika je u tome što je u tom periodu Levandovski nosio dres Bajerna, a sada je na drugoj strani.

Liverpul i Ajaks će odigrati meč na "Enfildu" na kom se očekuje mnoštvo golova. Engleski klub je u slaboj formi, a prethodne nedelje fudbaleri Jirgena Klopa poraženi su na gostovanju Napoliju 4:1.

Atletiko Madrid će gostovati Bajeru u Leverkuzenu, Olimpik Marselj će dočekati Ajntraht Frankfurt, dok će Porto dočekati Klub Briž.

Mečevi od 18.45 završeni su identičnim rezultatom 2:0. Sporting je na svom terenu savladao Totenhem, a Inter je slavio na gostovanju u Plzenju protiv Viktorije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nis

    13. septembar 2022 | 23:22

    teško će bajern do lš nema kvalitetan tim nema hemiju među igračima, klasičan primer jer real osvojili lagano prava takmičarska ekipa igra s pola gasa druže se ljudi opuštano bez pritiska dođu u lš zezaju se i na kraju osvoje imaju recept kako španci, ne bi španski klubovi imali najviše međunarodnih titula kao real sto ni oni sami ne znaju vise koliko puta su osvojili lš ili sevilja tim napravljen da osvaja ligu evrope vec imaju 5 le

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA