Milojević pred Trabzon: "Svi su spremni, očekujem bolju igru i rezultat nego protiv Monaka"

Crveno-beli imaju teško gostovanje

  • 7
Zvezda Foto: Telegraf.rs

Fudbaleri Crvene zvezde gostuju u četvrtak od 18.45 ekipi Trabzona u drugom kolu Lige Evrope, a tim povodom konferenciju za medije održao je Miloš Milojević, dok je konferenciji prisustvovao i Nemanja Milunović.

Umesto uvoda Milojevića, počelo se odmah sa pitanjima i to turskih novinara. Prvo koje je dobio trener Zvezde bilo je da li je maksimalno zadovoljan igrom svoje ekipe?

- Naravno da ne 100%, to je malo teže, ali ide u dobrom pravcu i zadovoljan sam kako prihvataju te zahteve. Mislim da smo na dobrom putu.

Da li imate sve informacije o Trabzonu i da li se bojite nekog igrača?

- Imamo puno informacija, pratili smo ih dobro, dosta se prati Turska liga u Srbiji. Znamo da je to tim sastavljen od jako kvalitetnih pojedinaca, ne želim da izdvajam pojedince, ali imaju kvalitet od Trezegea i još nekoliko njih. To su igrači na visokom nivou, ali ne mislim da treba da se fokusiramo na jednog igrača već da se fokusiramo na njihovu igru.

O zdravstvenom biltenu i Mirku Ivaniću.

- Zdravstveno stanje je jako dobro, svi igrači se osećaju dobro i rade sa ekipom, kao i Ivanić. Pitanje za nas u stručnom štabu je da li i koliko on može da odgovori na ovo,m nivou. Mislim da može samo je pitanje vremenske perspektive koliko je to da li cela utakmica poluvreme ili 20 minuta. Moramo da vidimo kako se oseća.

Miloš Milojević Foto: Marko Jovanović

Uporedio je Milojević igru protiv Monaka i ono kako bi trebalo da njegov tim igra u Turskoj.

- Iskreno očekujem bolju predstavu da bismo podigli nivo igre i nivo rezultata. Poštujemo Trabzon, jako kvalitetna ekipa, ali verujemo i u to što mi radimo i verujemo u grupu igrača. Mislim da moramo i možemo bolje. Dolazimo posle dobrog rezultata na teškom gostovanju u Super ligi i mislim da je to pozitivan zalet. Ako pružimo za nijansu bolju igru nego protiv Monaka, mislim da možemo da ostvarimo pozitivan rezultat.

Pitanje za Milunovića kako poznaje ekipu Trabzona, s obzirom da je prošle sezone odigrao dve utakmice protiv turskog šampiona.

- Naravno da poznajem. Da se osvrnem na prvu utakmicu ovde, izuzetni navijači i atmosfera, gledajući napadače koji su igrali, izmenilo se dosta toga, ostali su samo Omur i Bakasetas. Složio bih sa šefom, ekipa koja ima dosta dobrih individualaca, mogu da kazne svaku grešku, ali znamo dobre i loše njihove strane i nadamo se pozitivnom rezultatu.

Potom je Milunović govorio i o navijačima domaćeg tima.

- Ispraćeno je u Srbiji svakako tursko prvenstvo, svi se sećate kakvo je bilo slavlje prilikom osvajanja titule. Znate da turski narod baš voli fudbal i da su stadioni uvek puni, siguran sam da će i sutra biti pun stadion, ali mi smo profesionalci i to će nam biti samo jedan motiv više.

Kakav duel očekuje Milojević i šta će biti presudno?

- Što se tiče kakav duel, Trabzon je jedna ekipa koja je opredeljena posedom, malo manje direktnim fudbalom u odnosu na Monako. Možda jedna igra poseda, gde mislim da je jako bitno da im se to ugrozi i da dosta puta dođemo do njihove zadnje linije, da iskoristimo našu brzinu u napadu. Ne mislim da će biti ista utakmica, mislim da će biti isto zahtevna što se tiče intezizeta, kvaliteta i odnosa prema igri. Međutim, totalno dve profilno drugačije ekipe. Monako je fizička jedna od boljih ekipa u Francuskoj, dok je Trabzon više sastavljen od iskusnih i kvalitetnih igrača.

Miloš Milojević Foto: Marko Jovanović

Da li smatra da je bolji bivši napadač Kornelijus ili Maksimilijano Gomez, špic iz Španije. Alanja je jedna od retkih koja nije izgubila prošle sezone, odigrala je 1:1 i Milunović je dobio pitanje da li bi time bio zadovoljan.

- Naravno da bih bio presrećan, pogotovo posle te utakmice sa Monakom u Beogradu pobedom. Došli smo da igramo fudbal i da probamo da osvojimo ceo plen. Ne bih bio zadovoljan remijem, voleo bih da pomerimo granice. Cela prošla sezona se zasnivala na igri tandema Ovakujema Kornelijus, svakako se radi o izuzetnom napadaču Gomesu, ali znajući prošlu godinu znajuči kako je odigrao taj tandem, mislim da je Trabzon izgubio. 

Pitanje za Milojevića da li je gledao utakmicu protiv Demispora i da li je slaba defanzivna tranzicija Trabzona šansa Zvezde i da se kroz kontre dođe do rezultata?

- Postoji šansa tu, naravno moramo da gledamo kvalitet naše ekipe, gde su naši kvaliteti. Da li smo mi ta ekipa koja je pravljena za ofanzivnu tranziciju, pogtovo što u našem šampionatu uvek moramo da giramo protiv duplog bloka. Postoje dosta drugih stvari gde možemo da budemo konkretniji i da kontrolišemo igru i da ih pomerimo u nekim zonama gde nama odgovara, da bismo ih kaznili. Pre svega je bitan odnos prema igri, energetski smo se podigli, da se još podignemo i da imamo snagu 90 minuta i onda mislim da imamo kvalitet da kaznimo i Trabzon i bilo koju ekipu. 

Zvezda je u Novom Pazaru slavila posle preokreta, a Milojević smatra da je to jako bitno.

- Jako je bitno, svaka pobeda je bitna, ali je ova pobeda bila veoma bitna. Mislim da je to dobar trend i dobar pakazatelj i da ćemo nastaviti dalje tako. 

Trabzon od 2019. godine nije pobedio u Evropi, odnosno 14 utakmica.

- Znate kako, to ne mora ništa da znači. Uvek su stvari onakve kakvim želite da ih vidite. Ja mislim da to da li ćemo da ih dobijemo zavisi od njih, ali i od nas. Ako mi budemo na nivou koji je potreban, dobićemo utakmicu. Taj podatak je više za rubriku "da li ste znali", znali smo.

Video: Milojević: Ova utakmica nam je prekretnica u sezoni

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA