≫ 

Sastav Zvezde za Trabzon: Milojeviću odbrana najvažnija stavka, Pešić zasad nema konkurenciju

Crveno-beli će pokušati u grotlu "Šenol Guneš" stadiona da nadoknade izgubljeno protiv Monaka

  • 32
FK Crvena zvezda sastav Foto: Telegraf.rs

Fudbaleri Crvene zvezde možda na terenu ne čeka najjači mogući protivnik sa kojim su se susreli proteklih godina, iako prvak Turske zaslužuje puno poštovanje, već je i uragan sa tribina ono što može biti poteškoća da se ekipa Miloša Milojevića fokusira na posao.

Srpski prvak će u grotlu krcatog "Šenol Guneš" stadiona, pokušati konačno da napravi dobar evropski rezultat ove sezone, ono što nije protiv Makabija i Monaka, a dobar rezultat na terenu Trabzona je sve osim poraza, koji bi, jasno, Beograđane gurnuo u problematičnu poziciju pred nastavak trke za drugom fazom takmičenja i pred sudar sa Ferencvarošem.

Niko, naravno, o neuspehu ni ne razmišlja u klubu, nije to dobar pravac za ono što dolazi. Ekipa jeste poljuljana na planu samopouzdanja eliminacijom na putu ka Ligi šampiona, potom remijem sa TSC-om, usledio je i neuspeh sa Monakom, ali i adrenalinska pobeda u triler finišu protiv Novog Pazara - za impuls pred nadolazeće izazove.

Upravo je u toj utakmici Milojević mogao da vidi svoje igrače pod pritiskom i imperativom pobede u tesnoj utakmici, kako se ponašaju, kako sarađuju i kako "ginu" na terenu. Koliko umeju. Neke je i odmorio za nadolazeći daleko veći evro izazov, poput Dragovića (ušao u završnici meča u Pazaru) koji će komandovati odbranom na terenu turskog šampiona.

Uz Dragovića, u strogoj defanzivi, u srcu odbrane u Turskoj, biće Eraković i Milunović, a po bokovima, sa ulogama bekova i krila, ali sa daleko izraženijim odbrambenim zadacima, delovaće Gobeljić i Rodić.

Za očekivati je da Milojević neće komandovati juriš na gol Trabzona, oprez je ključna reč sutra, i otud se od Sanogoa, uz Kangu, očekuje da pokrije veliki prostor u centru igrališta, da ga protivnicima učini što manje prohodnim.

Napred, Bukari i Katai će pokušati da kreiraju iza Pešića, koji, zbog činjenice da praktično nema pravu konkurenciju u navali, ima sigurno mesto u startnoj postavi. Naravno, dosadašnjim učinkom Pešić je apsolutno zaslužio da se tu nađe, spretan gol protiv Pazara doneo mu je "produženi status" prve napadačke opcije i tako će biti sve dok pridošlica Kulibali ne "pronađe sebe" u novoj sredini.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 534

    14. septembar 2022 | 19:32

    Dobar rezjultat je pobeda. Sve ostalo je bulja. Ako ne može da pobedi turke i mađare ne treba ni da učestvuje u evropi.

  • WHY why why

    14. septembar 2022 | 21:04

    zasto je pesic opet u startnih 11 a nikad na utakmicu ne dolazi

  • Djuro Palica

    14. septembar 2022 | 21:08

    Auuuuuu, zašto se ne igra Zvezdina igra, nego sa 5 pozadi. Ovaj stručnjak ima da upropasti Zvezdu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA