≫ 

Partizanov tim za Nicu: Fejsa menja Belića, iznenađenje na desnom boku

Trener crno-belih ima želju da što duže zadrži loptu u posedu protiv snažnog tima iz Francuske i odlučio se drugačiji izbor od očekivanog u manevru

  • 6
FK Partizan SASTAV Foto: Telegraf.rs

Najkvaliteniji tim, igrački gledano, grupe D Lige konferencije - Nica, stiže u Beograd možda i u pravi čas po Partizan, koji je pod rukom Gordana Petrića u minule dve sedmice značajno napredovao, vratio snagu, samopouzdanje, neke automatizme u igri i počeo značajno lakše da se nosi sa protivnicima. Bolje “odmeravanje” trenutne vrednosti od meča sa francuskim timom crno-beli ne mogu da požele, tim pre što protivnik nije u sjajnom momentu i prilika je da se posle dugo vremena možda i “skine skalp” jednom od timova iz “liga petice”.

Činjenice govore da crno-beli u susret meču (četvrtak, 21.00, Arena sport Premium 1, RTS) imaju kadrovskih problema, jer stručni štab ne može da računa na Kvinsija Meniga, koji se tek u utorak vratio trenizima posle povrede zarađene u meču sa Kolubarom, kao i Kristijana Belića, suspendovanog prošlog četvrtka zbog crvenog kartona u Češkoj, protiv Slovackog.

Recept iz ČeškeDakle, Petrić mora da traži drugačija rešenja i navodilo je da bi, pre svega, Meniga, koji je važan šraf u prvom timu, mogli da zamene ili Nikola Terzić, koji je proteklog vikenda dobro odigrao protiv Mladosti iz Lučana ili, pak, Aleksandar Lutovac, čija dobra igra na istom meču je oplemenjena i atraktivnim golom.

Patrik Andrade Foto: MN Press

Ipak, shodno zahtevima meča i težini protivnika kakav je Nica, stručni štab je odlučio da pribegne receptu iz Češke, koji je Partizanu u drugom poluvremenu sa Slovackom doneo veliki preokret, a to je da pre pomenute dvojice krilnih napadača u prvi tim uvrstio Patrika Andradea i pozicionira ga na desnoj strani manevra.

To znači da Partizan teži tome da koliko-toliko drži loptu u svom posedu protiv kvalitetnih i fizićki moćnih Francuza, što je Andrade odlično radio protiv českog tima i faktički doneo prevagu svom tomu u velikom preokretu.

Druga promena je logična, rekosmo već da Belić nije u kombinaciji zbog suspenzije i njegovo mesto će zauzeti Ljubomir Fejsa, koji će uz Hamidua Traorea činiti tandem zadnjih veznih.

Sve ostalo je manje-više poznato, Petrić će, kao je i sam priznao pred medijima igrati u sistemu 4-2-3-1, jer timu naprosto najviše odgovara. Na golu će biti Aleksandar Popović, poslednju liniju će činiti Marko Živković kao jedini desni bek usled povrede Aleksandra Filipovića, te Svetozar Marković i Igor Vujačić kao centralni defanzivci, odnosno Slobodan Urošević uz levu aut-liniju.

Rekosmo već, Fejsa i Traore će zauzeti mesta ispred odbrane, na bokovima će biti Patrik Andrade i Fuseni Dijabate, organizacija igre je u rukama Bibarsa Natha, a u napadu nema dileme - Rikardo Gomeš.

Video: Petrić: U ovom trenutku je Zvezda možda i bolja ekipa od Nice

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dex

    14. septembar 2022 | 22:36

    Ima li Fejsa snage za uvodnih 10 minuta???

  • GP

    14. septembar 2022 | 22:43

    Sutra nam ne gine katastrofa. Sutra smo mi Mladost.

  • Skorpion

    14. septembar 2022 | 19:52

    "Trener crno-belih ima želju da što duže zadrži loptu u posedu"...........Oni duze od 10 sekundi mogu da zadrze loptu jedino ako je sakriju ispod majice.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA