≫ 

Balerina koja će pokušati da "proguta" Zvezdu: Stadion Šenol Guneš je remek-delo na kom će igrati crveno-beli

Ovaj stadion prima nešto više od 40.000 gledalaca, a kako kažu u Turskoj, očekuje se da će taj broj biti i premašen.

  • 4

Fudbalere Crvene zvezde očekuje pravi zadatak i veoma težak meč. Crveno-bela četa predvođena Milošem Milojevićem mora na megdan da izađe ekipi Trabzonspora u okviru drugog kola grupne faze Lige Evrope, na popularnom stadionu Šenol Guneš, koji nosi ime po legendarnom fudbaleru ovog kluba, ali i legendi turskog fudbala (19.45, Arena sport 1 Premium, RTS).

Trabzonspor je aktuelni šampion Turske, njihova titula je došla posle ravno 38 godina, što je automatski probudilo i čitav grad. Kako i ne bi, čitav grad diše kao jedan, navija za samo jedan klub i to ponosno ističe na sve strane. Zbog toga će Zvezda imati i "paklen" zadatak, pošto se na stadionu Senol Guneš očekuje da svako mesto bude popunjeno.

Ovo velelepno izdanje na obali Crnog Mora je izgrađeno 2017. godine, a već na prvi pogled izgleda kao pravo čudo, ali i lepotica koja kao da savršeno paše upravo ovom gradu, ali i ovom mestu. Sve je tako fino i lepo ukombinovano, a još je lepše kada se na sve to doda činjenica da je ime dobio po Senolu Gunešu, velikoj legendi turskog fudbala ali i samog Trabzonspora.

Sam stadion je koštao 350 miliona turskih lira, odnosno, nešto više od 20 miliona evra, što za ovakvo zdanje i nije prevelik novac.

Koliko sam fudbal znači čitavom gradu, pokazuje i to da će sa samim centrom biti povezan stadion putem železnice koja će u samo nekoliko minuta dovesti svakog građanina do ovog kompleksa.

Šenol Guneš je neko ko je dobro poznat u Turskoj, rođen 1. juna 1952. godine uspeo je da svojoj zemlji donese veliku radost kada je 2002. godine na Svetskom prvenstvu u Južnoj Koreji i Japanu donese treće mesto i bronzanu medalju. Kao igrač je uspeo sa Trabzonom da osvoji čak šest titula i upravo je on doneo tu "poslednju" pre ove prošlogodišnje.

Vraćao se Guneš u klub nekoliko puta kao trener ali tada je mogao "samo" do drugog mesta, koje mu je, osim igračkih rezultata, donelo i tu čast da se njegovim imenom nazove stadiona kluba u kom je proveo skoro čitavu karijeru, odnosno čak 15 godina i to u periodu od 1972. do 1987. I za ovih 15 godina je uspeo da osvoji isto toliko trofeja, što ga s razlogom čini i istinskom legendom ovog kluba..

Guneš je takođe i rekorder turske lige, pošto nije primio gol čak 1.110 minuta, iliti više od 12 utakmica uzastopno!

Podsetimo, izveštač Telegrafa je za ovu priliku prešao i preko 2100 kilometara u autobusu, gde mu je bilo potrebno preko 33 sata puta, dok više o tome možete pročitati ovde.

Video: Ceo grad živi za fudbal i domaći klub: Trabzon ceo u klupskim bojama dan pred meč sa Zvezdom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko

    14. septembar 2022 | 23:05

    Resavaju Turke:Baki, Mrkva i Milos. Bice sutra neizvesno, 1:3. Ajdeeee ciganiiiiiiiiii!!!!!

  • rale

    14. septembar 2022 | 23:40

    Sutra ben I srnic resavaju utakmicu,ben neznanjem pred golom a srnic zna se penalom u svom sesnajstercu!!!!

  • duci

    15. septembar 2022 | 01:48

    20 mil samo kostao ovaj stadion vauuu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA