≫ 

Liga šampiona: Sumrak Juventusa, nemoć Vlahovića i Kostića, Mesi, Embape i Nejmar "okrenuli" Makabi u Haifi

Još jedno uzbudljivo veče u elitnom takmičenju

  • 11
FK Juventus -  FK Benfika Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Juventusa pretrpeli su novi poraz u Ligi šampiona, drugi u dve utakmice, i predstojim im grčevita borba da uhvate priključak za nokaut fazu takmičenja.

Benfika je odnela sve iz Torina, i to posle preokreta (1:2) uz poništen gol Vlahovića u 84. minutu, opravdano, jer se našao u ofsajdu. Ni drugi srpski reprezentativac Filip Kostić se nije proslavio, zamenjen je u drugom poluvremenu, a na kraju su svi igrači ekipe Masimilijana Alegrija čuli zvižduke zbog još jedne neubedljive partije.

U istoj grupi, Pari Sen Žermen je takođe posle preokreta porazio Makabi Haifu u gostima 3:1 golovima supersoničnog trija Mesi, Embape, Nejmar, koji su se baš tim redom upisali u strelce i sprečili senzaciju koju je najavio Čeri za vođstvo domaćina, ekipe koja je eliminisala Zvezdu na putu ka eliti.

Pobede su u sredu, pored Benfike i Parižana, upisali Napoli, Real Madrid i Mančester Siti.

Pogledajte i kako je Mesi dočekan u Haifi, nije mu bilo baš najprijatnije kada ga je jedan navijač, koji je uspeo da utrči na teren, zgrabio za vreme meča.

FK Makabi - FK PSŽ Foto: Tanjug/AP

TOK UTAKMICA

90. minut - PSŽ potvrđuje pobedu u Haifi, Nejmar je pogodio za 3:1, a Real dolazi do 2:0 preko Marka Asensija, za overu trijumfa protiv Lajpciga.

85. minut - Šteta, Vlahoviću je poništen gol u finišu utakmice u Torinu. Sreća po Benfiku, Srbin je bio u ofsajdu u momentu kada je dobio loptu koju je grudima preusmerio u mrežu.

FK Makabi - FK PSŽ Foto: Tanjug/AP

84. minut - Preokret u Mančesteru! Siti u četiri minuta, preko Stounsa i Halanda, dolazi do vođstva od 2:1 protiv Borusije i postavlja stvari na svoje mesto.

80. minut - Poveo je i aktuelni prvak Evrope Real, dugo su se mučili Madriđani sa Salcburgom, muke je prekratio Valverde.

75. minut - Gol u Londonu, za 1:1, Okafor je bio ubitačan po Čelsi, efal je na "Bridžu", engleski tim u problemu.

69. minut - Gol, preokret u Haifi, Pari Sen Žermen je poveo preko Embapea. Mesi je asistent ovog puta, gosti idu ka pobedi i očekivanom epilogu.

FK Makabi - FK PSŽ Foto: Tanjug/AP

56. minut - Gotovo u istom momentu promene rezultata u Glazgovu, gde Napoli vodi preko Politana iz penala, i u Mančesteru, gde Borusija Dortmund ima vođstvo protiv Sitija zahvaljujući Belingemu.

55. minut - Totalni preokret u Torinu, od 1:0 do 1:2, koliko je sad u korist Benfike. Neres je strelac, za muk navijača domaćeg tima.

48. minut - Čelsi je poveo, Rahim Sterling je strelac prvog gola za "Plavce" uovogodišnjem ciklusu Lige šampiona, kapitulirala je odbrana Salcburga u kojoj je od starta Strahinja Pavlović.

POLUVREME

44. minut - Hladan tuš za navijače Juventusa, Benfika je izjednačila na 1:1 posle penala koji je izveo Žoao Mario.

37. minut - Muk u Haifi, Mesi donosi egal Parižanima, ponovo smo na početku. Argentinac je bio najprisebniji posle odbitka, nepogrešiv na lopti, precizan i neumoljiv.

FK MAkabi - FK PSŽ Foto: Tanjug/AP

24. minut - Gol, iznenađenje, Makabi Haifa vodi protiv Pari Sen Žermena, Tjaron Čeri je strelac - 1:0! Haziz je savršeno ubacio u kazneni prostor gostiju, lopta je "bežala" od defanzivaca Parižana, Čeri je uspeo da je dohvati i pošalje u mrežu, za delirijum u Haifi. 

20. minut - Makabi Haifa, koji se preko Zvezde probio do Lige šampiona, odoleva moćnom pari Sen Žermenu koji u Izraelu igra sa najjačim napadačkim pesnicama, Mesijem, Nejmarom i Embapeom.

4. minut - Gol, vodi Juventus protiv Benfike, već na samom startu meča Milik je sjajno odreagovao na centaršut, uhvatio loptu u skoku i glavom je poslao u dalji ugao. 

Liga šampiona, 2. kolo

Grupa E

Milan - Dinamo 3:1 (kraj)

Čelsi - Salcburg 1:1 

Grupa F

Šahtjor - Seltik 1:1 (kraj)

Real Madrid - Lajpcig 2:0

Grupa G

Kopenhagen - Sevilja 0:0 

Mančester Siti - Borusija Dortmund 2:1

Grupa H

Juventus - Benfika 1:2 

Makabi Haifa - Pari Sen Žermen 1:3

Grupa A

Rendžers - Napoli 0:2 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆⚽⚽⚽

    14. septembar 2022 | 21:37

    Не, води већ 2:0. Па овај Макаби би гробарима ко зна колико убацио...кад им Петајх тиква умувала и развалила 5 комада...

  • Nosmoking

    14. septembar 2022 | 23:07

    E Juvea i nakaradne igre, nista ni s’ cim…mislim da bi Alegri mogao i trebao fasovat..

  • Doktor

    14. septembar 2022 | 21:36

    Slab Makabi 😉😉😉

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA