≫ 

Vreme čitanja: oko 4 min.

Sve o meču Trabzon - Zvezda: Očekivani sastavi, gde je TV prenos, ko sudi, šta kažu kladionice

Vreme čitanja: oko 4 min.

Crveno-bele očekuje teško gostovanje protiv turskog šampiona

  • 4
Trabzon, Crvena zvezda LE Ilustracija: Telegraf

Fudbaleri Crvene zvezde večeras od 18.45 časova gostuju Trabzonu u okviru 2. kola Lige Evrope, s nadom da će upisati prve bodove u ovogodišnjoj evrosezoni!

Zvezda je na premijeri doživela poraz od Monaka, iako igrom koju je pokazala to nije zaslužila. Trabzin je, s druge strane, poražen od Ferencvaroša u Mađarksoj (3:2).

Kao i uvek, telegraf vam donosi najzanimljivije činjenice pred duel srpskog i turskog šampiona - uz napomenu da se ekipa našeg portala nalazi na licu mesta i izveštavaće vas iz prve ruke.

Šta očekujete na meču Trabzon - Zvezda?

Glasajte

Gde i kad se igra i gde je TV prenos?

Meč je na programu od 18.45 časova u Turskoj, uz TV prenos na RTS 1 i Arena sport premium 1.

Ko sudi?

Glavni sudija: Saša Stegeman.

Prvi pomoćnik: Kristijan Gitelman.

Drugi pomoćnik: Mark Borsč.

Četvrti sudija: Robert Šreder.

VAR: Benjamin Brand.

AVAR: Dominik Šal.

Zdravstveni bilten?

Kada je u pitanju Zvezda, jedina je dilema da li će Mirko Ivanić biti spreman da igra. Obnovio je povredu mišića tokom večitog derbija, preskočio je tri utakmice, ali se našao u avionu za Tursku.

- Zdravstveno stanje je dobro, svi se dobro osećaju i rade sa ekipom, pa i Mirko Ivanić. Pitanje za nas u stručnom štabu je da li i koliko on može da odgovori na ovom nivou, a ja smatram da može. Samo je pitanje perspektive, da li će to biti cela utakmica, poluvreme, 20 minuta. Moramo da kalkulišemo sa rizikom i vidimo kako se oseća - rekao je trener Zvezde Miloš Milojević.

U kakvom raspoloženju ekipe dočekuju meč?

Zvezda je na prvoj poziciji na tabeli sa 23 osvojena boda i dve utakmice manje u odnosu na ostale ekipe u domaćem šampionatu. Na poslednjem duelu u okviru 11. kola nacionalnog prvenstva crveno-beli su savladali Novi Pazar sa 2:1 na gostujućem terenu. U prethodnom meču u LE Zvezd aje doživela poraz od Monaka (1:0).

Trabzonspor zauzima trenutno osmo mesto sa 10 bodova u Turskoj. Na šest utakmica nemaju idealnu statistiku pošto su ostvarili tri pobede, odigrali jednom nerešeno i doživeli dva poraza. Takođe, ne mogu se naročito pohvaliti gol razlikom koja iznosi 8:8. Kada je u pitanju plej-of za Ligu šampiona, Trabzonspor je eliminisan od Kopenhagena. Prvi meč u Danskoj je završen skorom 2:1 u korist domaćeg tima, dok u Turskoj nije bilo golova. U prvom kolu grupne faze Lige Evrope doživeli su poraz na “Puškaš areni” od strane Ferencvaroša rezultatom 3:2. U vikendu za nama su ponovo izgubili meč, ali u domaćem šampionatu od Adane (3:2).

Glavni aduti na terenu?

FK Crvena zvezda, FK Novi Pazar Foto: FK Crvena zvezda

Zvezda se u ovom meču posebno uzda u napadački trio Pešić - Bukari - Katai, dok će važnu ulogu definitivno imati i Gelor Kanga. S druge strane, najveća opasnost po Milana Borjana biće "desetka" Albukadir Omur, reprezentativac Egipta Trezege i najnovije pojačanje iz Valensije Maksi Gomez. Tu su i Marek Hamšik i Mark Bartra.

Novac i koeficijenti koji su u igri?

Pobeda u grupi Lige Evrope donosi 630.000 evra, a remi 210.000 evra. Kada je u pitanju UEFA koeficijent, Zvezda brani tri boda za plasman u grupnu fazu, pobeda tu donosi 2.000 poena, a remi duplo manje.

Kada je u pitanju nacionalni koeficijent, pobeda donosi 500 bodova, a remi 250. Vredi pomenuti i to da su crveno-beli u prethodnom kolu ostali i bez novca i bez bodova, te je i zbog toga ovaj meč veoma važan.

Očekivani sastavi:

Trabzon: Čakir, Larsen, Bartra, Hugo, Elmali, Gbamin, Trezege, Bakasetas, Bozok, Bardi, Gomez.

Crvena zvezda: Borjan, Gobeljić, Eraković, Milunović, Dragović, Rodić, Sanogo, Bukari, Katai, Pešić.

FK Crvena zvezda sastav Foto: Telegraf.rs

Šta kažu kladionice?

Trabzon je sa kvotom 2.50 blagi favorit na ovoj utakmici. Kvota na Zvezdu iznosi između 2.90 i 3.20 u zavisnosti od kladionica, dok je na remi 3.30 ili 3.40. Kvota na 3+ je oko 2.00, dok je 1.75 da obe ekipe daju gol.

Reč trenera:

Miloš Milojević:

- Očekujem bolju predstavu nego protiv Monaka, kako bi digli nivo igre i rezultata. Poštujemo Trabzon, kvalitetni su i imaju dobre pojedince. Verujemo u ono što mi radimo i u ovu grupu igrača i verujem da možemo bolje. Dolazimo posle dobrog rezultata u Superligi na teškom gostovanju, to je pozitivan zamah. Ako pružimo igru za nijansu bolje nego protiv Monaka u zadnjoj trećini, mislim da možemo do pozitivnog rezultata

- Trabzon se opredeljuje za posed, igraju manje direktno od Monaka. Biće to igra poseda, gde je veoma bitno da im to oduzmemo i da probamo da im ugrozimo zadnju liniju, da im idemo iza leđa i da probamo da iskoristimo naše brze igrače u napadu. Ne mislim da će biti ista utakmica kao sa Monakom, ali biće zahtevna što se tiče intenziteta, kvaliteta i odnosa prema igri. Međutim, reč je o totalno dve profilno drugačije ekipe. Monako je fizički moćna ekipa, jedna od boljih u Francuskoj, dok je Trabzon više sastavljen od previše iskusnih i kvalitetnih igrača.

Video: Trening fudbalera Zvezde u Trabzonu, dan pred meč sa turskim timom u Ligi Evrope

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA