≫ 

Vreme čitanja: oko 5 min.

Sve o meču Partizan - Nica: Očekivani sastavi, koga muče povrede, a koga istorija duela istoka i zapada

Vreme čitanja: oko 5 min.

Crno-beli se posle boda u Češkoj nadaju da bi mogli da iznenade favorita iz Francuske na svom terenu

  • 2
Partizan, Nica Ilustracija: Telegraf

Slovacko je, protekle sedmice, bilo samo “zagrevanje” Partizana za prave izazove u Ligi Konferencije, iako ni Česi nisu bili “plitak potok”, štaviše, dobrano su namučili crno-bele, ali Nica je svakako nešto posebno u grupi D, Tim koji dolazi iz “liga petice”, ima kvalitet, snagu, rejting favorita za prolaz dalje, individualce koji potezom mogu da reše meč i ne brinu previše da li su domaćini ili gosti.

Prilika je to za tim iz Humske da se “izmeri” sa jačim od sebe, da vidi gde se trenutno nalazi, ali i pokuša da skine decenijsku “kletvu” neuspeha protiv timova za zapada Evrope, koji po nepisanom pravilu u većini sluajeva rutiniraju “istočnjake”.

Momenat je povoljan, crno-beli su u usponu forme, dok Francuzima baš i ne cvetaju ruže, bez obzira što imaju sjajan, skupo plaćen tim, međutim, takvima se naprosto ne preti... Želja, volja i borba su garancija samo donekle, treba, kako je i sam Petrić rekao, ispuniti “domaće zadatke” ako želite da “stanete na rep” boljima od sebe.

Šta očekujete na meču Partizan - Nica?

Glasajte

Kada se igra i ko prenosi meč?

Utakmica se igra od 21 čas na stadionu u Humskoj, uz direktan TV prenos na Areni sport Premium 1 i RTS 1.

Ko sudi utakmicu?

Partizanu je u Češkoj prošle nedelje sudio Irac, a u četvrtak u Humskoj protiv Nice glavni sudija dolazi iz Engleske. UEFA je izabrala Endrjua Medlija da deli pravdu na utakmici 2. kola Lige konferencije koja se u četvrtak igra u Beogradu.

Iako ima 39 godina, engleski arbitar ima skromno iskustvo na međunarodnoj sceni, a ove sezone je vodio samo jedan meč, između Karabaga i Leha u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Nikada do sada nije vodio utakmicu nekog srpskog kluba.

U kakvom raspoloženju timovi dočekuju meč

Igračka, organizaciona, mentalna, fizička i ko zna koja još kriza se polako arhiviraju u Partizanu, jer je Gordan Petrić uspeo da stabilizuje i podigne svlačionicu posle rasula koje mu je ostavio Ilija Stolica. Crno-beli su stali na noge, počeli da igraju i izgldaju na terenu znatno bolje, čemu u prilog govore i rezultati. Utakmicu sa Nicom tim iz Humske dočekuje pun samopouzdanja, posle evropskog remija sa Slovackim, u kome je sa deset igrača, posle isključenja Belića pokazao karakter i napravio preokret, odnosno rapsodije sa Mladošću iz Lučana, koja je ponižena u Humskoj proteklog vikenda. Naravno, sa jakim Francuzima to nisu nikakve garancije, ali je dobra osnova za nadu i borbu koja večeras predstoji.

Ekipa Lusijena Favra u svom sastavu ima individualno sjajne fudbalere, ali izgleda još uvek nema “hemije” koja će to pretočiti u rezultate. Bogat prelazni rok, posebno u završnici, nije doneo očekivanu refleksiju na terenu, Nica se muči, igra promenljivo, kako trener Partizana Gordan Petrić slikovito reče – uspavano, a onda je dovoljam mali impuls da se trgnu i pokažu pun potencijal. Posle serije neuspeha na početku Lig 1, proteklog vikenda su savladali Ajačio i polako se bude, ali bi u Humskoj verovatno voleli da se to dogodi posle večerašnje utakmice.

Glavni aduti na terenu

Ako bi neko mogao da “reši” Nicu svakako je to Fuseni Dijabate, koji em što je igrao Lig 1 i zna sagu i potencijal klubova, em je u strahovitoj formi i donosi prevagu iz meča u meć u korist Parrtizana. Isto važi za Rikarda Gomeša, koji se raspucao na oba fronta, a očekuje se da još neko “pogura” crno-bele ka uspehu, neko poput Natha, Anxdradea...

Na sreću Partizana neki od bitnih igrača Nice večeras neće biti u sastavu francuskog tima i to svakako ide na ruku domaćinu, ali daleko od toga da su alternative Lusijana Favra “luk i voda”. Radi se o tehnički izuzetno potkovanom timu, fizički moćnom, kakve su uostalom gotovo sve ekipe iz Lig 1 i kod god da se zatekne na terenu crno-belima neće biti lako. Fokus treba da bude na Pepeu, Tiramu, Diopu, Labordu, ali i defanzivcima na prekidu, jer svako od njih ima i znanje i moć da bljesne.

Zdravstveni bilten

FK Partizan - FK Aek Larnaka Foto: Nikola Tomić

Muke Partizan muči od početka sezone sa povređenim igračima, slabe pripreme tokom leta često uzimaju danak, pa Gordan Petrić ovoga puta neće moći da računa na Kvinsija Meniga, koji se vraća iz povrede, no, nije dovoljno spreman, kao i Aleksandra Filipovića koga je maler zadesio protiv Mladosti kada je iskrenuo zglob. Van tima je i Kristijan Belić zbog direktnog crvenog kartona u Češkoj, a još uvek se čekaju Andrija Pavlović i Danilo Pantić, na koje će struka verovatno moći da računa posle pauze u takmičenju.

Nica takođe ima svoje probleme, povreženi su prvi nbapadač tima Delor, kao i Aron Remzi, potom Ros Barkli nije ni registrovan za Ligu konferencije, a tinja dilema i u vezi golmana Kaspera Šmajhela, koga izgleda u evro mečevima menja Marsin Bulka,

Šta kažu kladionice

Rejting francuskog fudbala u odnosu na srpski svakako kroji i procenu kladionica, pa ne čudi što je Nica favorit u Beogradu, ali i bez toga je igrački sigurno kvalitetnija, iako nije u najboljoj formi. Tako bukmejkeri procenjuju da pobedu Francuza kvorom 2.45, pobeda crno-belih se vrednuje sa 3.10, a remi dva tima sa – 3.35.

Reč trenera

Gordan Petrić (Partizan)

Gordan Petrić FOTO: FK Partizan

- Igramo protiv ekipe koja trenutno spava, u svakom trenutku može da se probudi i napravi problem, kao što su pokazali protiv Kelna. Pričao sam sa Vladom Ivićem koji je s Makabijem igrao protiv njih, on mi je dao dosta informacija, igraju u talasima, igraju 10-15 minuta kao da su uspavani i da onda prebace u višu brzinu. Čeka nas težak meč. Moramo da odgovorimo na njihov stil igre, ali i da primenimo naš stil i pokušamo da ostvarimo rezultat. Videćemo danas da li su svi zdravi i spremni.

Lusijen Favr (Nica)

- Gledao sam kako igra Partizan i mnogo ga cenim. Naš protivnik se pokazao kao ekipa snažnog karaktera, to se moglo videti na utakmici protiv Slovackog. Vratila se iz zaostatka sa igračem manje, što nimalo nije lako. Ima više igrača crno-belih koji bi mogli da nam zaprete i ne mogu samo jednog da izdvojim.

Očekivani sastavi:

Partizan (4-2-3-1): Popović – Živković, Marković, Vujačić, Urošević, Fejsa, Traore, Andrade, Dijabate, Natho, Rikardo.

Nica (4-3-3): Šmajhel, Lotomba, Dante, Todibo, Brajan, Beka Beka, Tiram, Diop, Pepe, Labord, Iliev.

Video: Petrić: U ovom trenutku je Zvezda možda i bolja ekipa od Nice

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sandokan

    15. septembar 2022 | 13:24

    I Nica ima svog Ilieva.

  • Napadaj

    15. septembar 2022 | 15:11

    Samo bez Fejse! Bolje i sa igračem manje ako nema koga drugog nego da se stresiram gledajući to čudo što se predstavlja fudbalerom.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA