≫ 

Još jedan Afrikanac u srpskom fudbalu: Čukarički doveo Sisoka poslednjeg dana prelaznog roka

Dodatno je ojačan kadar Brđana, iz Kortrajka je stigao Malijac kao zamena za Srđana Mijailovića

  • 0
FK Čukarički Foto: MN Press

Poslednjeg dana prelaznog roka drugoplasirani tim Superlige Čukarički angažovao je pojačanje na poziciji defanzivnog veznog, iz belgijskog Kortrajka na pozajmicu sa pravom otkupa stigao je Sambu Sisoko (22).

Ovaj fudbaler bi trebalo da pojača konkurenciju u vezi posle odlaska Srđana Mijailovića u Zvezdu, koji je takođe ozvaničen danas.

Podsetimo da je Čukarički na startu sezone već doveo pojačanje iz pomenutog belgijskog kluba, doveden je golgeter Muhamed Badamosi, koji je trenutno prvi strelac lige sa devet golova na 11 utakmica.

Sisoko je počeo karijeru u USFAS Bamako iz Malija, potom je nastupao u još jednom timu iz ove zemlje, Đolibi, a od sezone 2020/21 član je Kortrajka. Za belgijski tim odigrao je 18 utakmica, od toga četiri ove sezone.

- Odlaskom Srđana Mijailovića otvorilo se mesto na poziciji defanzivnog veznog igrača. Tražili smo igrača koji bi mogao da nam donese dodatni kvalitet, a zahvalni smo i agentu Milošu Mariću, koji nam je već ranije pomogao oko dovođenja Badamosija. I Sisoko dolazi na pozajmicu sa pravom otkupa, biće u konkurenciji već za predstojeći meč protiv Voždovca - kazao je Vladimir Matijašević, sportski direktor Čukaričkog.

Brđani u svojim redovima sada imaju kvartet afričkih fudbalera, povratnike Endiajea i Ovusua, i novajlije Badamosua i Sisoka.

Video: Navijam za Čukarički i Juventus, Partizan je nešto drugo, nešto neopisivo

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA