≫ 

Milojević otkrio zašto je igrao Srnić, što nema Gobeljića, kad će biti spreman Kulibali...

Trener Zvezde bio je samokritičan prema svom timu posle poraza od Trabzona

  • 41

Fudbaleri Crvene zvezde poraženi su od Trabzona u Turskoj sa 2:1 posle blede partije i nakon dva kola nalaze se na začelju grupe H u Ligi Evrope.

Posle meča je trener Miloš Milojević bio samokritičan prema svojoj ekipi, a slično je bilo i na konferenciji za medije pred srpskim novinarima u Trabzonu.

Upitan je da li je razlog blede partije loša igra Zvezde ili dobra igra Trabzona, a on smatra da je to kombinacija obe stvari.

- Mislim da je posledica i jedno i drugo. Nekada igrate koliko vam protivnik dozvoli. Da smo mogli bolje jesmo. Da bih dao neke razloge zbog čega i kako, morao bih da analiziram utakmicu pa da kažem. Postoje neke stvari koje u fudbalu moraju da se urade uvek. To su prostori u kojima se lopta ne gubi, intenzitet u duelima i gubljenje igrača u šesnaestercu. Mislim da smo večeras kažnjeni upravo iz tih situacija, a ne da su nas izigrali.

Novinare je interesovalo da li je razmišljao da izmeni Kangvu, jer je već u trećem minutu dobio žuti karton, a dobio je drugi u 63. minutu i ostavio igrače na cedilu.

- Nije bio samo on na žutom kartonu. Igrač mora da ima odgovornost. Izvinio se i meni i ekipi. Ako razmišljam iz te perspektive, onda sam morao da skinem Sanoga i još nekoliko. Kings Kangva je imao utakmicu u kojoj je išao ka uzlaznoj putanji. Pričali smo s njim da bude oprezniji, to je utakmica, trenutak. Evropa je, ne smete da pravite ovakve greške.

Marko Gobeljić se nije našao u startnoj postavi kao desni bek, pa je trener upitan i koliko računa na njega.

- Naše opredeljenje je da igramo tri centralna beka. Danas nisam bio zadovoljan pozicioniranjem Erakovića jer je više delovao kao bek. Srnić profilno više odgovara Trezegeu i nije bilo problema u prvom poluvremenu, posle smo morali da ga menjamo jer smo jurili. Fale nam stvari da vezni igrači popunjavaju šesnaesterac protivnika. Evo, Velja Nikolić je jednom to uradio i odmah je postigao gol.

Na osnovu večerašnje utakmice, kako biste ocenili grupu i Trabzonspor kao tim?

- Jako dobar tim, skup, sa kvalitetnim igračima na svakom delu tima. Ne volim da gledam to tako, kroz budžete i ulaganja, tu možete da vidite samo neke smernice. Za mene je to 11 na 11. Kvalitetna ekipa. U oba meča smo imali svoje šanse. Fali nam malo žustrine i hrabrosti, da se brže oslobađamo lopte i da se punjava šesnaesterac sa više igrača, a ne da se očekuje individualno rešavanje.

Ističe Milojević da je imao drugačiji plan, ali on nije ispunjen.

- Jesmo. Isplanirali smo da budemo agresivniji kad su pozicije i okidači za presing. Da pritisnemo Sjopisa i Hamšika, ali nismo bili kompaktni. Nismo ušli dovoljno puta u te situacije u kojima možemo da ih kaznimo. Ako hoćemo da idemo dalje, moramo da pobedimo sve utakmice. Ne možemo četiri odjednom. Moramo prvo da pobedimo Ferencvaroš kod kuće, pa onda jednu po jednu.

Kulibali ponovo nije pokazao da je adekvatno pojačanje i navijači su od njega ponovo videli veliko ništa. Milojević smatra da će kroz dve ili tri nedelje biti fizički spreman.

- Teško je prognozirati oko Kulibalija. Fizički, on može biti spreman kroz dve ili tri nedelje maksimalno. Što se tiče forme za igru, ne može biti dok ne igra. Mi nemamo prostora da razigravamo igrače, Dobro je odigrao protiv Pazara i danas je imao manjak sreće jer smo po njegovom ulasku dobili crveni karton i nije imao pravu podršku. On mora biti vezan sa barem dva igrača.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Potinger

    15. septembar 2022 | 21:49

    Zašto se ne dovede Nemanja Vidić kao sportski direktor?zato sto ne smeju ,ocitao im je lekciju,Terzić sa njim ne razgovara,zasto?eeeeee Srbijo,e moja zvezdoooo

  • DS

    15. septembar 2022 | 21:56

    Milojeviću marš iz svetinje. Mihajlović, Lalatović ili Muslin za trenera. Mrkela za ova pojačanja tipa Pešić-Kulibali, za to se ide u zatvor.

  • Tof

    15. septembar 2022 | 22:24

    Srnica je igrao jer mora Mrkela i Terza da opravdaju te silne pare sto su dali sami sebi za Pesica i Senicu a tu je i Gobeljic....Odlazite vise iz nase Zvezde !!!!.Lopovi !!!.Uprava napolje !!!.Mrkela Jel zelis ustanak ni Sever ti nece pomoci !!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA