Petrić dobro raspoložen: "Dijabate je bio zanimljiv, Rikardu nije bilo lako u onoj šansi"

 
 
 ≫ 
  • 2

Trener Partizana zadovoljan je igrom svog tima

Trener Partizana Gordan Petrić rekao je posle meča da je Partizan bio bliži pobedi zadovoljan je reakcijom posle primljenog gola.

- Bili smo bliži pobedi. Posle primljenog gola smo igrali na način kako nismo dosad. Da nismo matirani tako rano možda bismo drugačije, ali sam generalno zadovoljan. Bitno je da su momci opet pružili maksimum, uživali u igri, nemam šta da im zamerim. Ako je neko izgubio loptu, odatle nastao pritisak, valja znati da je i to deo fudbala. Podržao sam ih da ideje iz glave sprovedu u delo na najbolji mogući način.

Upitali su ga novinari o Fuseniju Dijabateu, koji je ponovo briljirao.

- Bio je zanimljiv. Pravio je problem njihovim odbrambenim igračima, mada sam uveren da može daleko više, čak sam siguran da će biti bolji. Mora Fuseni da dokazuje kvalitet, da u svakoj utakmici koristi talenat i činjenicu da ga se rivali plaše.

Rikardo je imao veliku priliku da donese pobedu Partizanu, ali Petrić smatra da mu nije bilo lako.

- Tačno je da je imao priliku, mogao je da reši, ali mogli su i neki drugi igrači. Nije mu bilo lako, jer je naspram sebe imao dvojicu kvalitetnih, tehnički potkovanih štopera (Dantea i Todiboa). Teško je jednom špicu da se nosi sa dvojicom centarhalfova, oni su u takvim situacijama uvek u prednosti. Ništa mu ne zameram, daće gol na sledećoj utakmici, jer je na prethodnoj dao tri, protiv Kolubare isto - kaže Petrić.

Ponovio je Petrić da igrači moraju da se ponavljaju i dokazuju iznova i iznova.

- Neka drugi procene da li je tako. Polako se moje ideje realizuju, polako ličimo na ekipu. Razmišljaću noćas o utakmici, međutim, već sutra je novi dan. Svaka čast, ali u nedelju je opet dokazivanje, ušli smo u profesionalizam, gde je to normalno. Igrači bi trebalo u ovome da uživaju, sutra je novi dan, u nedelju utakmica, tako da se ovo zaboravlja iziskuje novo dokazivanje.

- Triput smo imali loptu u nogama u prva dva minuta, a izgubili smo je. Ništa, moraćemo u narednom periodu da obratimo više pažnje na te leve bekove - zaključio je Petrić.

(Telegraf.rs)

Video: Đoković novi predsednik Teniskog saveza Srbije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • GP

    16. septembar 2022 | 07:18

    Ostavka Petricu ,ostavka! Nije ovo ni za tebe ni za Nadja. Uprava napolje! Cestitke igracima!

  • General

    16. septembar 2022 | 08:13

    Rikardo nas je upropastio u ovom takmičenju. Promašio protiv Slovačkog i protiv Nice zicere.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA