≫ 

Preminula fudbalska legenda bivše Jugoslavije

Velika tuga...

  • 4
Preminuo Hajrudin Saracevic Foto: Youtube/Printscreen

Preminuo je Hajrudin Rutko Saračević, jedan od najboljih fudbalera Željezničara svih vremena. Ovu vest za portal "Avaza" je potvrdio nekadašnji generalni sekretar Željezničara Zdenko Jelić.

Preminuo je jutros, a po ličnoj želji biće kremiran u Americi, rekao je Jelić.

Uz Ilijasa Pašića, Duška Ubovića, Tomislava Radonjića, Mišu Smajlovića, Ivicu Osima, Fikreta Mujkića, Ljubu Kalabu, Edina Spreču i Džemala Šerbu, Hajrudin Saračević se svrstava među najbolje tehničare Plavih s Grbavice.

Za prvi tim debituje u sezoni 1967/68 kao osamnaestogodišnjak, odigravši 12 utakmica.

Jedan je od rekordera po broju odigranih utakmica za Plave za koje je nastupao 15 godina, a sa samo kraćim prekidom, kada je igrao u banjalučkom Borcu. Za matični klub odigrao je ukupno 339 utakmica, postigavši 27 golova. Bio je dugogodišnji kapiten prvog tima. Poslednje utakmice u Željezničaru odigrao je u sezoni 1981/82, nakon čega se se povlači i postaje prvi trener mlađih kategorija Plavih s Grbavice.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rade

    17. septembar 2022 | 07:13

    Mene je trenirao, Rutko je bio prije svega čovjek,jedna ljudska veličina, kao trener je sve znao da demonstrira, skok u vis sa primanjem lopte na prsa, kad skoči i počne da lebdi u vazduhu, zbog njega sam i smo zavolili fudbal , na žalost otišao je rano od svih nas !!! Trener, neka bude tvoje carstvo nebesko i pozdrav od generacije koju si trenirao 1983-84-85-86

  • Slobodan

    17. septembar 2022 | 00:22

    Mnogo mi je žao. Bio je dio naše mladosti i divnog života,naše grbavice i našeg Želje . Onako veliki,jak,silnog skoka i šuta.

  • Сава Аврамовић

    17. septembar 2022 | 14:25

    Били смо саиграчи 1970 год. у младој репрезентацији Југославије на Балканском купу у Атини шта рећи за њега осим да је био ЉУДИНА човек у кога си мога се поуздати у сваком тренутку.Ова тужна вест ме је дубоко потресла ЛАКА МУ ЦРНА ЗЕМЉА БИЛА АНЂЕЛИ ГА ЧУВАЛИ

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA